Agenda


Beurzen, workshops, cursussen op het gebied van houtbewerken, ijzerwaren en gereedschappen of interieur inrichting. U vindt het in onze agenda! Bent u er ook?

In onze agenda vindt u ook andere leuke evenementen uit Arnhem en omstreken.

21e Nederlandse Rondhoutveiling

Op zaterdag 25 februari 2017 zal in Velp voor de eenentwintigste keer de Nederlandse Rondhoutveiling worden georganiseerd. Deze editie zal plaatsvinden in de aula van Helicon Opleidingen te Velp.

Elk jaar, traditioneel op de laatste zaterdag in februari, organiseert de Bosgroep de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen onder de hamer aangeboden aan de hoogste bieder. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.).

  Agenda archief


Agendapunten uit het jaar: 

Kunst in Kasteel de Kinkelenburg 2016

De kunstexpositie in Kasteel de Kinkelenburg vindt plaats op zaterdag 10 december én zondag 11 december. Veertien kunstenaars zijn geselecteerd voor deze expositie. Naast schilderijen, tekeningen, sieraden en tassen vindt u bij ons sculpturen in diverse materialen en technieken: keramiek, hout, glas, brons, steen en vilt.

Datum: zaterdag 10 en zondag 11 december 2016
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Kasteel de Kinkelenburg, Bemmel.

Demo dag en workshop Lie-Nielsen

Op dinsdag 15 november 2016 bezoekt Deneb Puchalski van Lie-Nielsen ons in Arnhem. In de ochtend zal er een workshop georganiseerd worden in een besloten groep en 's middags bent u allen van harte welkom om Deneb te spreken en vragen te stellen over de Lie-Nielsen producten. 

Klik verder voor meer informatie...

Kunstbeurs ArtArnhem

ArtArnhem biedt elk jaar op landelijk niveau een enorme verscheidenheid aan hedendaagse kunst van jong talent, bekende namen en van een aantal galeries. Met o.a. Bert Aalbers en Alexander van der Hoven.

Datum: 11 november t/m 13 november 2016
Locatie: Eusebiuskerk, Arnhem

Baptist Test en Demo Dag: zaterdag 5 november 2016

Dit najaar zijn er weer twee Test en Demo Dagen bij Baptist! Twee dagen waar fabrikanten, cursuscentra en klanten zich bij ons gaan presenteren. U bent van harte welkom!

Aanwezig zijn Festool, Mafell, Tormek, Pegas, Osmo, Arbortech, houtbuigen met Lukas de Croon, houtdraaien met Peter Oostelbos en machinaal beeldhouwen met Gert-Jan van Dunnewold. 

Datum: zaterdag 5 november 2016
Tijd: 10:00 - 16:00 uur (winkel open 09:00 - 17:00 uur)
Locatie: Vlamoven 32, Arnhem

Baptist Test en Demo Dag: zaterdag 22 oktober 2016

Dit najaar zijn er weer twee Test en Demo Dagen bij Baptist! Twee dagen waar fabrikanten, cursuscentra en klanten zich bij ons gaan presenteren. U bent van harte welkom!

Aanwezig zijn Record Power, Metabo, beeldhouwer Wim Rutten, leerbewerking Danielle Roossien, pijl en bogen maken met TBows, instrumentenbouw met Guus Vennik, politoeren met Marleen van Heijnsbergen en pennen draaien met Bob Wingate. 

Datum: zaterdag 22 oktober 2016
Tijd: 10:00 - 16:00 uur (winkel open 09:00 - 17:00 uur)
Locatie: Vlamoven 32, Arnhem

Grafiekmanifestatie Lingeprint Huissen

Eerste Huissense Grafiekmanifestatie Lingeprint
Met de Grafiekmanifestatie Lingeprint zet stichting LingeW’art een eerste stap in de boeiende wereld van grafische kunsten.  Drie dagen lang kan men kijken genieten en ook zelf proberen hoe boeiend grafiek is. Oktober is uitgeroepen tot maand van de grafiek. Landelijk wordt er door beurzen, exposities en workshops aandacht besteed aan de diversiteit van grafiek.

Datum: Vrijdag 21 oktober t/m zondag 23 oktober 2016
Tijd: zaterdag en zondag van 10:30 tot 17:00 uur
Locatie: Langekerkstraat 17, Huissen

Cursus houtdraaien Kunstlokaal 11

In oktober beginnen de cursussen houtdraaien voor beginners en gevorderden weer bij Kunstlokaal 11. Hier leert u de basis van het houtdraaien, het omgaan met  draaibank, gereedschap en hout. Bij de gevorderdencursus wordt er meer nadruk gelegd op vormgeving. Schrijf u nu in!

Datum: zaterdag 15 oktober 2016
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Kunstlokaal 11, Borculo

Open dag Hobbycentrum De Liemers Zevenaar

Zaterdag 15 oktober 2016 van 11 tot 16 uur staat Hobbycentrum De Liemers weer bol van creativiteit en kunst. Er is dit jaar weer veel te zien en te beleven in hout, zoals houten speelgoed, vogelhuisjes, tafeltjes, schalen, houtdraaiwerk, houtsnijwerk en meer.

Datum: zaterdag 15 oktober 2016
Tijd: 11:00 - 16:00 uur
Locatie: Hobbycentrum De Liemers, Zevenaar

Vormgevers in Hout in Fort bij Vechten

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 bent u van harte uitgenodigd voor de houtexpositie op het Fort bij Vechten. In het fort zijn sfeervolle expositieruimtes en kleine werkplaatsen ingericht, hier kun je de passie van dichtbij aanraken en voelen. Baptist voor Houtbewerkers is aanwezig als standhouder! 

Datum: 15 en 16 oktober 2016
Tijd:
11:00 - 17:00 uur
Locatie:
Fort bij Vechten, Bunnik

Open Dag Hout

Open Dag Hout is de dag waar houthobbyisten en professionals elkaar kunnen ontmoeten en hun werk laten zien, maar het is ook een dag om het publiek kennis te laten maken met hoogstaande houtproducten en ambachtelijke technieken.

Tijdens deze Open Dag Hout kunt u ons vinden bij de Baptist voor Houtbewerkers stand, waar we graag met u in gesprek gaan over houtbewerken!

Datum: zondag 2 oktober 2016
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Hanzehal te Zutphen