Agenda


« Pagina terug

Lepelfeest 2021

In de traditie van succesvolle buitenlandse lepelfestivals zoals Taljfest in Zweden, Spoonfest in Engeland, Greenwoodfest in Amerika en SpoonJam in Australie is er Lepelfeest. Na een succesvolle edities in 2018, en 2019 komt er ook een Lepelfeest2021; het Nederlandse lepel festival voor vers hout bewerkers. We slaan onze tenten op in de bosrijke omgeving van Landgoed Welna op de Veluwe bij Epe en vullen het met een rijk aanbod aan workshops, technieken, clinics, en presentaties.

Het snijden van lepels is echt geweldig om te doen! Uit een vers geoogst stukje hout maak je met bijl en mes de meest bijzondere lepels. Eetlepels, kooklepels, spatels en een klein lepeltje voor in de suikerpot.
Je leer op Lepelfeest alles over de betoverende wereld van het Ambacht van lepelsnijden.
Tijdens de workshops leer je snijtechnieken met het mes en haktechnieken met de bijl.

En dan begint het!

In een breed aanbod leer je van alles over vormgeving, afwerking, houtsoorten en gereedschappen. Ter plaatse zijn messen en bijlen te koop. Tijdens de workshops kan je gebruik maken van de gereedschappen van de workshopleiders (je hebt dus zelf geen nodig, je kunt het lenen).

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 mensen. In de workshops voor beginners (maar zeker ook bij de gevorderde snijders) wordt uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid. We werken immers met vlijmscherp gereedschap.

Adres: Soerelseweg 11 A
Postcode: 8162 PB
Plaats: Epe

Vind meer informatie op Lepelfeest.nl