Bauhaus raam- en deurbeslag

Bauhaus raam- en deurbeslag
« Terug naar overzicht

Bauhaus raamboom linkswijzend met sluitplaat nikkel

  • Artikelnummer: 27594
  • Prijs per stuk:
  • € 65,95 incl. BTW
    € 54,50 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering binnen 2-5 werkdagen Levering binnen 2-5 werkdagen
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Montage: aan de rechterzijde van een draairaam

Materiaal: messing
Afwerking: hoogglans vernikkeld

Onderhoud: reinigen met zachte doek; bij ernstige verontreiniging het nikkel met polijstpasta poetsen

Wordt geleverd incl.: sluitplaat voor naar buitendraaiend raam

Eventueel extra te bestellen: indien van toepassing, sluithaak voor een naar binnen draaiend raam

Raamboom waarvan de tijdloze vormgeving terug grijpt op de deurkruk die Walter Gropius in 1923 ontwierp. Compleet met sluitplaat voor naar buiten draaiende ramen. Voor een naar binnen draaiend raam bestelt u een sluithaak bij de raamboom.

Hoogglans nikkel zal op den duur dof uitslaan. Indien u het nikkel regelmatig met een zachte doek opwrijft, blijft de glans behouden. Is dit een langere tijd niet gebeurd, dan is deze raamboom weer snel te poetsen met polijstpasta!

Met de Bauhaus Gropius serie is het mogelijk de buiten-, binnen-, schuif- en dubbele tuindeuren, enkele en dubbele ramen van uw huis in één stijl af te werken. Alle items zijn uit massief materiaal gemaakt en geven mede daardoor een solide gevoel.

Bauhaus raam- en deurbeslag
Baptist heeft verschillende modellen Bauhaus deurkrukken uit voorraad leverbaar! De deurkrukken worden zonder rozetten of langschilden geleverd. Deze dient u dus bij te bestellen! Zeer geschikt voor de Bauhaus modellen zijn strakke ronde of vierkante rozetten, leverbaar als kruk-, sleutel- of profielcilinderrozet. Voor de badkamer of toilet stelt u een vrij-bezetgarnituur samen uit één paar krukrozetten en één stuks vrij-bezetstift.

U kunt natuurlijk ook voor langschilden kiezen. Vooral bij oudere deuren bieden deze het voordeel dat veel beschadigingen die in de loop der tijd ontstaan zijn door bijvoorbeeld het monteren van een nieuw slot, verborgen worden. Heeft u een langschild nodig voor een slot met een sleutel of cilinder of voor een badkamerslot, klik dan hier voor enkele tips!

De Bauhaus-serie is zeer uitgebreid: er is niet alleen beslag voor binnendeuren maar ook veiligheidsbeslag voor buitendeuren en ramen. Er zijn pompespagnoleten voor dubbele deuren, krukespagnoletten voor ramen, (veiligheids)raambomen en raamuitzetters. Daarnaast zijn er grepen voor vestibule- en schuifdeuren, speciale grepen voor omhoog schuivende schuiframen en meubelgrepen. Kortom, met deze serie kunt u uw huis in z'n geheel in één stijl afwerken!

Staatliches Bauhaus
Walter Gropius (1883-1969) stond in het begin van de vorige eeuw aan de wieg van het Staatliches Bauhaus, de academie voor kunst en architectuur die tot een fenomeen uitgroeide. Er werd gedoceerd in de overtuiging dat een betere architectuur met zonnige en luchtige ruimtes en gekenmerkt door een puur functionele vormgeving, zou bijdragen aan een betere wereld. Naast architectuur omvatte het werkterrein ook meubels, verlichtingsarmaturen, huishoudelijke voorwerpen en deur- en raambeslag.

De Bauhaus deurkruk naar een ontwerp van Walter Gropius uit 1923 is na bijna 90 jaar nog steeds actueel en is opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Arts (MoMA) in New York. Baptist toont u de gehele serie waarvan deze deurkruk deel uitmaakt, om uw huis in de stijl van Bauhaus af te werken!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.