Bauhaus raam- en deurbeslag

Bauhaus raam- en deurbeslag
« Terug naar overzicht

Bauhaus SKG* raamboom rechtswijzend nikkel ebbenhout

  • Artikelnummer: 27281
  • Prijs per stuk:
  • € 162,00 incl. BTW
    € 133,88 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Montage: aan de linkerzijde van een draairaam
Minimale raambreedte: 45 cm
Materiaal: messing, vernikkeld met ebbenhouten huls

Keurmerk: SKG*

Inclusief: sluitplaat voor naar buitendraaiend raam

Bauhaus model SKG raamboom voor montage aan de linkerzijde van een draairaam. De raamboom is afsluitbaar met een sleutel.

Wanneer het raam hoger is dan een meter, is het aan te raden twee raambomen te plaatsen. Ten eerste voor de veiligheid, ten tweede tegen het kromtrekken van het raam.

De raamboom is vanwege het slotje redelijk hoog. Om te voorkomen dat de raamboom het kozijn raakt bij het openen, wordt deze raamboom niet geadviseerd bij ramen smaller dan 45 cm.

Standaard wordt de SKG raamboom geleverd met een sluitplaat voor naar buitendraaiende ramen. Wilt u de raamboom monteren op een naar binnendraaiend raam, dan heeft u een sluithaak nodig.

De raamboom is vervaardigd van messing (dus roest niet) en hoogglans vernikkeld.

Bauhaus raam- en deurbeslag
Baptist heeft verschillende modellen Bauhaus deurkrukken uit voorraad leverbaar! De deurkrukken worden zonder rozetten of langschilden geleverd. Deze dient u dus bij te bestellen! Zeer geschikt voor de Bauhaus modellen zijn strakke ronde of vierkante rozetten, leverbaar als kruk-, sleutel- of profielcilinderrozet. Voor de badkamer of toilet stelt u een vrij-bezetgarnituur samen uit één paar krukrozetten en één stuks vrij-bezetstift.

U kunt natuurlijk ook voor langschilden kiezen. Vooral bij oudere deuren bieden deze het voordeel dat veel beschadigingen die in de loop der tijd ontstaan zijn door bijvoorbeeld het monteren van een nieuw slot, verborgen worden. Heeft u een langschild nodig voor een slot met een sleutel of cilinder of voor een badkamerslot, klik dan hier voor enkele tips!

De Bauhaus-serie is zeer uitgebreid: er is niet alleen beslag voor binnendeuren maar ook veiligheidsbeslag voor buitendeuren en ramen. Er zijn pompespagnoleten voor dubbele deuren, krukespagnoletten voor ramen, (veiligheids)raambomen en raamuitzetters. Daarnaast zijn er grepen voor vestibule- en schuifdeuren, speciale grepen voor omhoog schuivende schuiframen en meubelgrepen. Kortom, met deze serie kunt u uw huis in z'n geheel in één stijl afwerken!

Staatliches Bauhaus
Walter Gropius (1883-1969) stond in het begin van de vorige eeuw aan de wieg van het Staatliches Bauhaus, de academie voor kunst en architectuur die tot een fenomeen uitgroeide. Er werd gedoceerd in de overtuiging dat een betere architectuur met zonnige en luchtige ruimtes en gekenmerkt door een puur functionele vormgeving, zou bijdragen aan een betere wereld. Naast architectuur omvatte het werkterrein ook meubels, verlichtingsarmaturen, huishoudelijke voorwerpen en deur- en raambeslag.

De Bauhaus deurkruk naar een ontwerp van Walter Gropius uit 1923 is na bijna 90 jaar nog steeds actueel en is opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Arts (MoMA) in New York. Baptist toont u de gehele serie waarvan deze deurkruk deel uitmaakt, om uw huis in de stijl van Bauhaus af te werken!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.