Deurkrukken messing ongelakt

Deurkrukken messing ongelakt
« Terug naar overzicht

Bauhaus Walter Gropius deurkruk replica messing ongelakt-ebbenhout

 • Artikelnummer: 56293
 • Prijs per paar:
 • € 99,00 incl. BTW
  € 81,82 excl. BTW
 • Verzendkosten € 4,90
 • Aantal:
 • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
 • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten
 • Per paar

  € 99,00 incl. BTW
             € 81,82 excl. BTW
 • Per stuk linkswijzend (denk aan de wisselstift)

  € 50,40 incl. BTW
             € 41,65 excl. BTW
 • Per stuk rechtswijzend (denk aan de wisselstift)

  € 50,40 incl. BTW
             € 41,65 excl. BTW

Ontwerper: Walter Gropius
Jaar van ontwerp: 1923

Basismateriaal: messing en ebbenhout
Afwerking: messing: hoogglans gepolijst, niet gelakt
Afmetingen deurkruk: zie afbeelding 2

Rozet: n.v.t.
Afmetingen deurkruk: B x D x asmaat = 115 x 60 x 18 mm
Geschikt voor doorgaande bevestiging? N.v.t.
Bevestigingsschroeven zichtbaar? N.v.t.
Met steunveer? N.v.t.

Onderhoud: messing: opwrijven met zachte doek, bij ernstige verontreiniging met polijstpasta reinigen, ebbenhout: zie bijlage 'Let op! Ebbenhouten hulzen en buitengebruik'

Wordt geleverd inclusief: zonder toebehoren

Indien u deze deurkruk in combinatie met gelakte rozetten of schilden bestelt, worden de rozetten of schilden ontlakt!

Dit is een uitstekende replica, waarvan het orgineel reeds in 1923 door Walter Gropius, een toonaangevende ontwerper in Bauhaus-kringen en ver daar buiten, gevormd werd. In tegenstelling tot de Bauhaus deurkrukken met messing grepen (al dan niet vernikkeld) heeft deze ebbenhouten variant een lichter gewicht en is dan ook met oudere sloten (die wel in goede conditie moeten zijn) te combineren.

Bauhaus raam- en deurbeslag

Baptist heeft verschillende modellen Bauhaus deurkrukken uit voorraad leverbaar! De deurkrukken worden zonder rozetten of langschilden geleverd. Deze dient u dus bij te bestellen! Zeer geschikt voor de Bauhaus modellen zijn strakke ronde of vierkante rozetten, leverbaar als kruk-, sleutel- of profielcilinderrozet. Voor de badkamer of toilet stelt u een vrij-bezetgarnituur samen uit één paar krukrozetten en één stuks vrij-bezetstift.

 

U kunt natuurlijk ook voor langschilden kiezen. Vooral bij oudere deuren bieden deze het voordeel dat veel beschadigingen die in de loop der tijd ontstaan zijn door bijvoorbeeld het monteren van een nieuw slot, verborgen worden. Heeft u een langschild nodig voor een slot met een sleutel of cilinder of voor een badkamerslot, klik dan hier voor enkele tips!

 

De Bauhaus-serie is zeer uitgebreid: er is niet alleen beslag voor binnendeuren maar ook veiligheidsbeslag voor buitendeuren en ramen. Er zijn pompespagnoleten voor dubbele deuren, krukespagnoletten voor ramen, (veiligheids)raambomen en raamuitzetters. Daarnaast zijn er grepen voor vestibule- en schuifdeuren, speciale grepen voor omhoog schuivende schuiframen en meubelgrepen. Kortom, met deze serie kunt u uw huis in z'n geheel in één stijl afwerken!

Staatliches Bauhaus 
Walter Gropius (1883-1969) stond in het begin van de vorige eeuw aan de wieg van het Staatliches Bauhaus, de academie voor kunst en architectuur die tot een fenomeen uitgroeide. Er werd gedoceerd in de overtuiging dat een betere architectuur met zonnige en luchtige ruimtes en gekenmerkt door een puur functionele vormgeving, zou bijdragen aan een betere wereld. Naast architectuur omvatte het werkterrein ook meubels, verlichtingsarmaturen, huishoudelijke voorwerpen en deur- en raambeslag.

De Bauhaus deurkruk naar een ontwerp van Walter Gropius uit 1923 is na bijna 90 jaar nog steeds actueel en is opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Arts (MoMA) in New York. Baptist toont u de gehele serie waarvan deze deurkruk deel uitmaakt, om uw huis in de stijl van Bauhaus af te werken!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.