Ton raam- en deurbeslag

Ton raam- en deurbeslag
« Terug naar overzicht

Baptist Ton deurkruk matnikkel zwart hout incl. ronde krukrozetten

  • Artikelnummer: 34106
  • Prijs per paar:
  • € 72,60 incl. BTW
    € 60,00 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Ontwerper: fabrieksontwerp

Jaar van ontwerp: n.b.

 

Basismateriaal: messing en zwart houten huls

Afwerking: messing: mat vernikkeld, hout: zwart gebeitst

Afmetingen deurkruk: B x D = 110 x 60 mm

 

Rozet:
Afmetingen:
Ø x h.o.h. x dikte x asmaat = Ø 50 x 38 x 8 x Ø 18 mm

Geschikt voor doorgaande bevestiging? Ja, in combinatie met een geschikt slot zoals de meeste sloten vanaf ca. 1995

Bevestigingsschroeven zichtbaar? Nee

Met steunveer? Ja


Onderhoud: matnikkel: regelmatig met een zachte doek reinigen, bij ernstige verontreiniging matnikkel met lauw water en afwasmiddel behandelen, ebbenhout met vochtige doek zonder schoonmaak- of afwasmiddel reinigen

 

Niet geschikt voor buitengebruik!

Wordt geleverd inclusief: krukrozetten met steunveer en 2x patentbout

Wie op zoek is naar een deurkruk die perfect past bij een twintiger, dertiger en veertiger jaren huis, komt al snel bij het Ton-model terecht. Zeker de toepassing van deze deurkruk in combinatie met paneeldeuren levert een schitterend resultaat en een opwaardering van uw huis op!

 

De deurkruk wordt geleverd op ronde krukrozetten met schroefbevestiging.

Baptist Gebouwbeslag biedt u de keuze tussen drie modellen Ton deurkrukken die elk een replica zijn van een authentieke Nederlandse deurkruk uit de jaren '20-'30 van de vorige eeuw.

Aan de top van de reeks staat het Bonomi Ton model dat zich kenmerkt door drie ringen in de krukhals. De metalen delen van deze deurkruk zijn gesmeed ('hot stamped') waarmee de breukvastheid van het oorspronkelijke messing stafmateriaal, dat na verhitting in vorm geperst wordt, behouden blijft. Dit procedé heeft tevens als voordeel dat gietgallen, luchtbelletjes die tijdens het gieten van vloeibaar messing in een gietvorm ontstaan, ontbreken. Daardoor vallen tijdens het polijsten geen putjes in het oppervlak hetgeen resulteert in een spiegelgladde afwerking.

Het Baptist Ton model is vlak onder Bonomi gepositioneerd. Hoewel er een duidelijk prijsverschil is, heeft deze deurkruk dezelfde 'looks & feels' als het Bonomi model. Ook deze deurkruk is gesmeed en heeft ook, net als Bonomi, drie ringen in de krukhals. Deze zijn echter iets minder prominent aanwezig dan bij Bonomi.

De Ton-4 tenslotte, is een Ton-model dat iets forser oogt. De krukhals van deze gegoten klink bevat vier ringen en de ebbenhouten hulzen zijn iets boller gedraaid dan bij Bonomi en Ton-Baptist het geval is. De Ton-4 is meer met een Duitse dan met een Italiaanse saus, zoals bij Bonomi en Ton-Baptist, overgoten! De afwerking is iets minder strak, maar is duidelijk van betere kwaliteit dan die van deurkrukken die u bij grootschalige winkelbedrijven voor meer geld koopt! Met de Ton-4 haalt u voor een bescheiden bedrag een authentieke '20-'30 jaren sfeer in huis!

Waar de Baptist Ton een 'stand-alone' is, maken de Bonomi en Ton-4 deurkruk deel uit van een grote reeks die ook raambeslag en espagnoletten omvat. Bonomi houdt de reeks iets neutraler (alleen de deurkrukken, -grepen en krukespagnoleten zijn voorzien van drie ringen), Ton-4 pronkt daarentegen uitbundig, maar niet storend, met zijn vier ringen!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.