Ton raam- en deurbeslag

Ton raam- en deurbeslag
« Terug naar overzicht

Baptist Ton deurkruk nikkel zwart hout incl. klaver krukrozetten

  • Artikelnummer: 34072
  • Prijs per paar:
  • € 64,55 incl. BTW
    € 53,35 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Ontwerper: fabrieksontwerp

Jaar van ontwerp: n.b.

 

Basismateriaal: messing en zwart houten huls

Afwerking: messing: vernikkeld, hout: zwart gebeitst

Afmetingen deurkruk: B x D = 110 x 55 mm

 

Rozet:

Afmetingen: B x H x D x asmaat = 38 x 38 x 8,5 x Ø 18 mm

Geschikt voor doorgaande bevestiging? Nee

Bevestigingsschroeven zichtbaar? Ja.

Met steunveer? Nee

 

Onderhoud: nikkel: opwrijven met zachte doek, bij hardnekkige verontreiniging met polijstpasta reinigen, ebbenhout: reinigen met vochtige doek (zonder sop!)

 

Niet geschikt voor buitengebruik!

 

Wordt geleverd inclusief: vierkante krukrozetten en 8x houtschroef

Wie op zoek is naar een deurkruk die perfect past bij een twintiger, dertiger en veertiger jaren huis, komt al snel bij het Ton-model terecht. Zeker de toepassing van deze deurkruk in combinatie met paneeldeuren levert een schitterend resultaat en een opwaardering van uw huis op!

 

De deurkruk wordt geleverd op klaver krukrozetten met schroefbevestiging.

 

Tip! Indien gewenst kunnen de krukrozetten ook als een ruit geplaatst worden.

 

Onderhoud: nikkel: regelmatig met een zachte doek opwrijven, hout: reinigen met vochtige doek (zonder sop!)

Baptist Gebouwbeslag biedt u de keuze tussen drie modellen Ton deurkrukken die elk een replica zijn van een authentieke Nederlandse deurkruk uit de jaren '20-'30 van de vorige eeuw.

Aan de top van de reeks staat het Bonomi Ton model dat zich kenmerkt door drie ringen in de krukhals. De metalen delen van deze deurkruk zijn gesmeed ('hot stamped') waarmee de breukvastheid van het oorspronkelijke messing stafmateriaal, dat na verhitting in vorm geperst wordt, behouden blijft. Dit procedé heeft tevens als voordeel dat gietgallen, luchtbelletjes die tijdens het gieten van vloeibaar messing in een gietvorm ontstaan, ontbreken. Daardoor vallen tijdens het polijsten geen putjes in het oppervlak hetgeen resulteert in een spiegelgladde afwerking.

Het Ton-Baptist model is vlak onder Bonomi gepositioneerd. Hoewel er een duidelijk prijsverschil is, heeft deze deurkruk dezelfde 'looks & feels' als het Bonomi model. Ook deze deurkruk is gesmeed en heeft ook, net als Bonomi, drie ringen in de krukhals. Deze zijn echter iets minder prominent aanwezig dan bij Bonomi.

De Ton-4 tenslotte, is een Ton-model dat iets forser oogt. De krukhals van deze gegoten klink bevat vier ringen en de ebbenhouten hulzen zijn iets boller gedraaid dan bij Bonomi en Ton-Baptist het geval is. De Ton-4 is meer met een Duitse dan met een Italiaanse saus, zoals bij Bonomi en Ton-Baptist, overgoten! De afwerking is iets minder strak, maar is duidelijk van betere kwaliteit dan die van deurkrukken die u bij grootschalige winkelbedrijven voor meer geld koopt! Met de Ton-4 haalt u voor een bescheiden bedrag een authentieke '20-'30 jaren sfeer in huis!

Waar de Ton-Baptist een 'stand-alone' is, maken de Bonomi en Ton-4 deurkruk deel uit van een grote reeks die ook raambeslag en espagnoletten omvat. Bonomi houdt de reeks iets neutraler (alleen de deurkrukken, -grepen en krukespagnoleten zijn voorzien van drie ringen), Ton-4 pronkt daarentegen uitbundig, maar niet storend, met zijn vier ringen!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.