Deurdrangers en deurvangers

Deurdrangers en deurvangers
« Terug naar overzicht

Dictator Adjunct 2500 inbouwdeursluiter

  • Artikelnummer: 111490
  • Prijs per stuk:
  • € 15,95 incl. BTW
    € 13,18 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad

Fabrikantnummer: 2521210 S

Geschikt voor: binnendeuren (stomp en opdek)
Buisdiameter: Ø 16 mm
Buislengte:
175 mm
Sluitkracht
: regelbaar 5-15N
Openingshoek: 180º, sluitwerking vanaf 150º
Materiaal: aluminium buis, verzinkt stalen bevestigingsplaatjes

Inhoud:
-buis
-2 bevestigingsplaatjes
-4 schoefjes en 1 spijker

De Dictator Adjunct 2500 is een mechanisch werkende inbouwdeursluiter voor alle binnendeuren, zowel stompe als ook opdekdeuren.

De sluitkracht wordt ingesteld met de stalen ketting die ingehaakt wordt in het contraplaatje ('sleutelgatplaatje') op de kozijnstijl. Hoe meer ketting u inhaakt in het kozijn hoe krachtiger de sluitkracht. De deursluiter heeft een openingshoek tot 180º en een sluitwerking vanaf 150º.

Deze deursluiter moet tussen de scharnieren in de deur en het kozijn worden gemonteerd. De aluminium buis wordt gemonteerd in de deur; hiervoor moet een gat van circa 190 mm in de deur worden geboord. In het kozijn moet voor de montage een gat worden geboord van circa 50 mm. Let op! De deursluiter is geen vervanging van een scharnier.

In combinatie met een Dictator deuropvanger is de Adjunct een zeer toegankelijk alternatief voor een hydraulische deurdranger.

Montage
Boor een gat van Ø 18mm haaks en evenwijdig met het deurblad in de deur ongeveer 19 cm diep (voor holle deuren is dit circa 4 cm.) Draai het montageplaatje op het veerhuis en steek de huls in de deur, waarna het uit te hakken bevestigingsplaatje kan worden afgetekend. Teken hierna het andere plaatje af op de kozijnstijl, let op dat bij gesloten deur de beide plaatjes exact tegenover elkaar zitten (als dit niet nauwkeurig gebeurt dan zal de ketting zich klemmen tussen deur en kozijn, waardoor de deur niet geheel sluit).

Hak nu het afgetekende plaatje uit (bij stalen kozijnen kan het sleutelgatplaatje direct op de kozijnstijl geschroefd worden). Het bevestigingsplaatje van de deursluiter dient, wanneer de hangnaad minder dan 2,5 mm bedraagt, verder ingelaten te worden.

Houd het plaatje in de gemaakte uitsparing en teken het gat af. Boor nu, met dezelfde boor waarmee ook in de deur geboord is, een gat van circa 4 à 5 cm in het kozijn, zodanig dat de aftekening van het sleutelgat geheel verdwijnt. Bevestig nu de deursluiter en het plaatje. Trek met een tang de ketting ongeveer 5 schakels naar buiten en druk de meegeleverde spijker tussen een schakel zodat deze schakels niet naar binnen kunnen. Haak nu de eerste of tweede schakel in het sleutelgat van het kozijnplaatje, open de deur en verwijder het spijkertje. Indien een grotere kracht gewenst is, dan enkele schakels meer achter het gat haken.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.