Brievenbussen, briefplaten en postkasten

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen brievenbussen, briefplaten en postkasten?

Inmiddels hebben we geleerd dat wanneer iemand ons om een ‘brievenbus’ vraagt, we een wedervraag moeten stellen: “Bedoelt u een brievenbus voor de deur of een brievenbus voor aan de muur of op een statief?”

Betreft het een brievenbus voor de voordeur, dan hebben we het over een briefplaat, een zelfsluitende afwerking voor de inworpopening van een (voor)deur of van een opvangbak die zich achter de deur of een muur bevindt of in een poer is opgenomen.

Betreft het een opvangbak met een afdekbare inworpopening voor bevestiging aan de buitenmuur of op een statief, dan is sprake van een postkast.

Goed beschouwd heeft ‘brievenbus’, letterlijk genomen, meer overeenkomsten met ‘postkast’ dan met ‘briefplaat’. Immers, zowel in een bus als in een kast kunnen voorwerpen bewaard worden. Een plaat is daarvoor totaal ongeschikt.

Wij beschouwen ‘brievenbus’ als een verzamelnaam voor zowel postkasten als briefplaten. We hopen dan ook dat u het niet erg vindt als we nadere informatie van u wensen als u om een  brievenbus vraagt!

Bekijk onze postkasten.

Bekijk onze briefplaten en tochtkleppen.

 

Postkasten

 

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.