Voor- en achterdeurbeslag

Veiligheidsbeslag voor uw voor- en achterdeur is er in verschillende uitvoeringen. In het geval van nieuwbouw, is vrijwel alles nog mogelijk. Wanneer het voor een bestaande deur is, is de deur al voorgeboord en geschilderd en kunt u hier afhankelijk van zijn. Hier vindt u een overzicht van de punten waar u op moet letten.

Materiaal

Het beslag voor buitendeuren wordt op de proef gesteld door regen en wind. Hierdoor is niet elk materiaal geschikt om buiten te plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden om messing gelakt te nemen (wilt u de glans behouden, kies dan liever voor titaan). Ook nikkel is minder geschikt voor buiten.

Wel is er voldoende keuze in roestvast staal, chroom, messing ongelakt en titaan en verschillende bronzen en tinnen uitvoeringen. Hiermee kunt u uw voor- en achterdeur in de juiste stijl van uw huis maken. Dit kunt u niet alleen doen met een knop of deurkruk, maar ook met een briefplaat, deurdrukker en naamplaatje!

Knop of kruk?

Het meest voorkomend is dat er aan de buitenkant van de deur een vaste knop wordt geplaatst en aan de binnenkant een kruk. Op deze manier is het alleen mogelijk om met de sleutel naar binnen te komen, en hoeft u niet te vrezen dat iedereen zomaar naar binnen kan lopen. met behulp van een zogenoemde wisselstift is het mogelijk om een deurkruk op uw slot te plaatsen die aan één kant werkt. En aande andere kant dus een vaste knop en kruk.

Bij achterdeuren wordt echter wel vaak aan beide kanten een kruk geplaatst. Vandaar dat er verschil bestaat in voor- en achterdeurgarnituren.

Rozetten of langschilden?

Voor uw deuren heeft u de mogelijkheid om de deurkrukken op ronde, vierkante of ovale rozetten te plaatsen of op schilden. Schilden zijn leverbaar als langschild, kortschild of smalschild. De keuze is aan u! Wanneer het om een bestaande deur gaat, en u wilt de deur niet bijwerken, bent u afhankelijk van de schroefgaten en het schilderwerk. Dan moet u rekening houden met de afmetingen van het beslag.