Combinatie meubelgrepen

Combinatie meubelgrepen
« Terug naar overzicht

Dual meubelgreep matnikkel zwart hout 258 x 18 mm

  • Artikelnummer: 74141
  • Prijs per stuk:
  • € 63,05 incl. BTW
    € 52,11 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering binnen 2-5 werkdagen Levering binnen 2-5 werkdagen
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Ontwerp: Thomas Nieuweboer
Jaar van ontwerp: 2012

Basismateriaal:
 messing en ebbenhout
Afwerking: messing: geborsteld, vernikkeld, ebbenhout: zwart gebeitst

Afmetingen:
Hart-op-hart maat: 224 mm
Totale lengte incl. rozetten: 258 mm 
Diepte: 28 mm

Onderhoud: matnikkel: regelmatig met een vochtige doek reinigen, bij ernstige verontreiniging matnikkel met lauw water en afwasmiddel behandelen. Het hout met vochtige doek zonder schoonmaak- of afwasmiddel reinigen.

Niet geschikt voor buitengebruik!

De Nederlandse interieurarchitect Thomas Nieuweboer (tweede foto) heeft Dual gebouwbeslag ontwikkeld in het licht van de jaren 50. Eenvoudige strakke vormgeving en rijke materialen komen hier samen in de Dutch Design collectie Dual.

Dual gebouwbeslag heeft een authentieke jaren 50 uitstraling, maar is als modern design geheel van deze tijd. Duurzaam en mooi gebouwbeslag. 

Op Dual gebouwbeslag wordt echt ebbenhout gebruikt, extra zwart gebeitst.


De Nederlandse interieurarchitect Thomas Nieuweboer heeft voor Mi Satori een lijn gebouwbeslag ontwikkeld in het licht van de jaren 50. Eenvoudige strakke vormgeving en rijke materialen komen hier samen in de Dutch Design collectie Dual.

De ontwerpen van Thomas Nieuweboer worden gekenmerkt door zijn nuchtere kijk gecombineerd met een verlangen naar eeuwigheidswaarde. Als geen ander weet Thomas de kwaliteiten van vroegere ontwerpen te combineren met hedendaagse materialen zonder daarbij concessies te doen aan functionaliteit.

Historisch gezien heeft Thomas Nieuweboer zich laten inspireren door architect Richard Neutra (Wenen,1892 - Wuppertal, 1970) die vanaf 1923 in de Verenigde Staten woonde en werkte. Neutra wordt beschouwd als één van de meest belangrijke en vooruitstrevende modernistische architecten. Als één van de eersten combineerde Neutra traditionele bouw met nieuwe, strakke materialen. 

De invloed van Neutra is zichtbaar in het ontwerp van Dual. Alle producten zijn vervaardigd van het voor gebouwbeslag traditionele messing. Op Dual gebouwbeslag wordt echt ebbenhout gebruikt, extra zwart gebeitst.

De vorm is helder. Strak en functioneel verfijnd. Het donkere hout is op bijzondere wijze in het messing geïntegreerd. De passie voor het vakmanschap is letterlijk voelbaar, mede dankzij het uitgangspunt van functionaliteit dat de Dual zijn gebruiksvriendelijkheid verleent. Ontworpen in het licht van de jaren 50, maar met zoveel oorspronkelijkheid dat niet zomaar gesproken mag worden van (slechts) een retro-model!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.