Raambomen traditioneel

Raambomen traditioneel
« Terug naar overzicht

Ton raamboom rechtswijzend met sluitplaat messing ongelakt ebbenhout

  • Artikelnummer: 19323
  • Prijs per stuk:
  • € 56,25 incl. BTW
    € 46,49 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Montage: aan de linkerzijde van een draairaam

Materiaal: messing en ebbenhout
Afwerking: hoogglans gepolijst, ongelakt

Onderhoud: reinigen met vochtige doek (voor het hout beslist geen reinigingsmiddel gebruiken!); bij ernstige verontreiniging het messing met polijstpasta poetsen

Wordt geleverd incl.:
sluitplaat voor naar buitendraaiend raam

Eventueel extra te bestellen: indien van toepassing, sluithaak voor een naar binnen draaiend raam

Traditionele raamboom naar oud-Nederlands model. Met vakmanschap gepolijst en vervaardigd van nauwkeurig passende onderdelen. Compleet met sluitplaat voor naar buiten draaiende ramen. Voor een naar binnen draaiend raam bestelt u een sluithaak bij de raamboom!

Ongelakt messing gaat op den duur oxideren en krijgt dan een levendig patin. Houdt u toch meer van de hoogglans, dan is deze raamboom weer snel te poetsen met polijstpasta!

De Ton-serie is een van de grootste series die wij kennen om uw huis in stijl af te werken.U vindt er deurkrukken, deur- en meubelgrepen, schuifdeurkommen, kruk- en pompespagnoletten, traditionele raambomen, veiligheidsraambomen, raamlichters voor schuiframen en veiligheidsbeslag voor buitendeuren. De vormgeving is gebaseerd op een Nederlands model uit ca. 1920.

Hoge kwaliteit door gebruik van ‘hot stamped’ methode
Kenners weten dat GBT Bonomi een fabrikant is die samen met Olivari, Fusital en VCR tot de Italiaanse top behoort. Dit betekent o.a. dat bij de productie gebruik gemaakt wordt van de ‘hot stamped’ methode: messing stafmateriaal wordt verhit en met behulp van een boven- en ondermal in de gewenste vorm geperst. Dit gaat met grote krachten gepaard en vereist daarom kostbare mallen van zeer hoge kwaliteit. Het grote voordeel van deze methode t.o.v. gieten is dat het eindproduct vrij van gietgallen (holle ruimtes in het product, ontstaan door luchtbelletjes in het vloeibare messing)is.

Bovendien is het eindproduct veel steviger (want taaier) dan bij gietwerk het geval zou zijn. Door de afwezigheid van gietgallen onstaat na het polijsten een spiegelglad oppervlak dat vrij is van putjes. Dit is vooral van belang als het product vernikkeld of verchroomd wordt: iedere onvolkomenheid in het oppervlak van het messing basismateriaal wordt door deze bewerkingen vele malen uitvergroot!

Uitstekende bevestiging
Niet alleen aan het uiterlijk wordt door GBT Bonomi veel zorg besteed, maar ook aan de techniek. Door het gebruik van precisiegereedschappen is GBT Bonomi in staat om met zeer kleine toleranties te werken waardoor een uitstekende passing gewaarborgd is. Met als resultaat dat de deur (en dus uw huis!) stevig en solide aanvoelt in plaats van een voortdurende bron van irritatie te zijn. En daar was het toch ook om begonnen?

Complete serie
Het Ton-model van GBT Bonomi is een serie waarmee u uw huis geheel in dezelfde stijl kunt afwerken. Deze serie bestaat o.a. uit deurkrukken, raambomen en SKG raambomen, raamuitzetters, raamlichters voor verticaal schuivende ramen, grepen voor schuifdeuren en dubbele deuren, kruk-, T-kruk- en pompespagnoletten voor ramen en dubbele deuren, ’n meubelgreep en SKG veiligheidsbeslag voor voor- en achterdeuren (in het laatste geval aan de buitenzijde een Ton deurkruk toepassen die geheel van messing is, al dan niet verchroomd of pvd matvernikkeld).

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.