SKG losse veiligheidscilinderrozetten

SKG losse veiligheidscilinderrozetten
« Terug naar overzicht

SKG cilinderrozet Ø55mm buitenzijde met kerntrekbeveiliging matchroom

Basismateriaal: messing
Afwerking: matchroom
Buitendiameter: Ø 55 mm
Bevestigingsnokken: +-+ 38 mm
Dikte: 12 mm

Onderhoud: regelmatig reinigen met mild schoonmaakmiddel

Let op! Dit SKG buitenrozet dient paarsgewijs bevestigd te worden met toepassing van een SKG-binnenrozet!

Let op! Door de kerntrekbeveiliging zit er een limiet aan het uisteken van het cilinder, deze mag 8 t/m 13 mm uitsteken vanaf de deur.

Het buitenrozet wordt vanaf de binnenzijde van de deur bevestigd zodat het bij gesloten deur niet te verwijderen is. Voor deze bevestigingswijze dient het slot over twee gaten te beschikken die zich aan weerszijden van het cilindergat bevinden met een hart-op-hart afstand van 38 mm. De meeste veiligheidssloten, -meerpuntssluitingen en -bijzetsloten voldoen aan deze voorwaarde.

Het extra dikke buitenrozet beschermt de cilinder over de gehele lengte. Daardoor is het onmogelijk om de cilinder af te breken. De kerntrekbeveiliging biedt weerstand tegen de zogenaamde 'Bulgaarse methode' waarbij met gebruik van speciaal gereedschap de cilinderkern snel uit de cilinder getrokken kan worden.

Let op! De kap die zorgt voor de uittrekbeveiliging is instelbaar op het cilinder. De lengte van het cilinder heeft hierdoor wel een vereiste; deze mag tussen 8 en 13 mm uitsteken vanaf de deur (het rozet is dus 5 mm verstelbaar).

Dit rozet voor de buitenzijde van de deur wordt paarsgewijs gemonteerd met behulp van een rozet voor de binnenzijde van de deur. Om aan de SKG-normen te voldoen moet bij de cilinderrozetten van de SKG serie het binnenrozet ook een SKG-binnenrozet zijn.

Afwerking: matchroom in combinatie met...
Matchroom vormt een harde afwerklaag. Door de matte uitstraling dient u deze echter wel regelmatig met een doek af te nemen, vuil kan zich namelijk in de structuur hechten.

Onafhankelijk van welke kleur u voor het buitenrozet heeft gekozen, kunt u uit tal van kleuren voor het binnenrozet kiezen. Het chroom voor buiten is te combineren met messing gelakt of ongelakt, titaan, nikkel, matchroom, etc. voor binnen. En natuurlijk ook chroom. Of met een vierkant rozet in een al dan niet afwijkende kleur. Daardoor krijgt het beveiligen naast het puur technische inbraakwerende aspect ook een verfraaiende functie!

Met deze serie bent u niet meer gebonden aan één afwerking voor zowel buiten- als binnenzijde van een voor- of achterdeur, maar kiest u apart van elkaar de afwerking voor de buitenzijde en die voor de binnenzijde van de deur!

Combinaties

 • SKG cilinderrozet Ø55mm buitenzijde met kerntrekbeveiliging matchroom
  € 100,00 incl. BTW

  € 82,64 excl. BTW
 • +
 • SKG cilinderrozet Ø55mm binnenzijde matchroom
  € 24,60 incl. BTW

  € 20,33 excl. BTW
 • =
 • SKG*** profielcilinderrozetten met kerntrekbeveiliging Ø55mm matchroom

  € 124,60 incl. BTW

  € 102,98 excl. BTW

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.