SKG losse veiligheidskrukrozetten

SKG losse veiligheidskrukrozetten
« Terug naar overzicht

SKG krukrozet Ø55mm buitenzijde nikkel

Basismateriaal: messing
Afwerking: hoogglans nikkel
Buitendiameter: Ø 55 mm
Bevestigingsnokken: +-+ 38 mm
Dikte: 12 mm
Krukgat: Ø 18 mm (nylon reductiering naar 16 mm leverbaar)
Geschikt als basis voor voordeurknop? ja

Onderhoud: regelmatig reinigen met zachte doek; bij hardnekkige verontreiniging polijstpasta toepassen

Let op! Dit SKG buitenrozet dient paarsgewijs bevestigd te worden met toepassing van een SKG-binnenrozet!

Nikkel heeft als eigenschap dat het bij buitengebruik snel dof wordt. Vindt u dit niet mooi, kies dan voor chroom! Chroom is blauwer van kleur dan nikkel. Nikkel kenmerkt zich door een lichte bruintint waardoor de uitstraling van nikkel als zachter wordt ervaren dan die van chroom. Maar ook qua materiaal is nikkel zachter en daardoor iets slijtage gevoeliger (hetgeen overigens niets afdoet aan de bruikbaarheid!) dan chroom. In oudere huizen, tot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, werd nikkel veel toegepast. Voor renovatie van die huizen is het dan ook meestal de originele afwerking van deurbeslag!

Dit rozet voor de buitenzijde van de deur wordt paarsgewijs gemonteerd met behulp van een rozet voor de binnenzijde van de deur. Om aan de SKG-normen te voldoen moet bij de cilinderrozetten in deze serie het binnenrozet altijd een SKG-binnenrozet zijn. En voor de deurkruk dus ook. Niet zo zeer in het kader van de SKG-norm (hoewel een stevige bevestiging altijd weerstandsvermogen tegen braak toevoegt) maar om qua vormgeving aan te sluiten bij de cilinderrozetten.

Onafhankelijk van welke kleur u voor het buitenrozet heeft gekozen, kunt u uit tal van kleuren voor het binnenrozet kiezen. Het nikkel voor buiten is te combineren met messing gelakt of ongelakt, chroom, matchroom, etc. voor binnen. En natuurlijk ook nikkel. Of met een vierkant rozet in een al dan niet afwijkende kleur. Daardoor krijgt  het beveiligen naast het puur technische inbraakwerende aspect ook een verfraaiende functie!

Met deze serie bent u niet meer gebonden aan één afwerking voor zowel buiten- als binnenzijde van een voor- of achterdeur, maar kiest u apart van elkaar de afwerking voor de buitenzijde en die voor de binnenzijde van de deur!


Combinaties

 • SKG krukrozet Ø55mm buitenzijde nikkel
  € 37,45 incl. BTW

  € 30,95 excl. BTW
 • +
 • SKG krukrozet Ø55mm binnenzijde nikkel
  € 27,70 incl. BTW

  € 22,89 excl. BTW
 • =
 • SKG** krukrozetten Ø55mm nikkel

  € 65,15 incl. BTW

  € 53,84 excl. BTW

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.