SKG losse veiligheidsschilden

SKG losse veiligheidsschilden
« Terug naar overzicht

SKG schild Bauhaus buitenzijde met kerntrekbeveiliging PC72 messing ongelakt

Basismateriaal: messing
Afwerking: hoogglans gepolijst, ongelakt
Afmeting: l x b x d = 248 x 54 x 12 mm
Asgat krukgat: Ø 18 mm
Hart krukgat-hart cilindergat: 72 mm

 

Certificatie: SKG***

 

Onderhoud: het ongelakte messing zal zonder onderhoud donker verkleuren; wilt u de hoogglans behouden dan is regelmatig poetsen met polijstpasta noodzakelijk

 

Let op! Dit SKG buitenschild dient paarsgewijs bevestigd te worden met toepassing van een SKG-binnenschild!

Let op! Door de kerntrekbeveiliging zit er een limiet aan het uisteken van het cilinder, deze mag 8 t/m 13 mm uitsteken vanaf de deur.

 

Het rechthoekige Bauhaus veiligheidsschild is vervaardigd van massief messing dat na het hoogglans polijsten geen verdere bewerkingen ondergaan heeft. Na montage zal het messing op den duur donker verkleuren. Wilt u de hoogglans behouden, dan is regelmatig poetsen met polijstpasta noodzakelijk. Ongelakt messing heeft vaak de voorkeur in situaties waar een levendig patiné gewenst is, zoals bij oudere huizen!

Dit veiligheidsschild heeft een hart-op-hart afstand van 72 mm en is daardoor geschikt voor de meeste veiligheidssloten en meerpuntssluitingen van Nederlandse en Duitse fabrikanten.

Het extra dikke buitenschild beschermt de cilinder over de gehele lengte. Daardoor is het onmogelijk om de cilinder af te breken. De kerntrekbeveiliging biedt weerstand tegen de zogenaamde 'Bulgaarse methode' waarbij met gebruik van speciaal gereedschap de cilinderkern snel uit de cilinder getrokken kan worden.

Let op! De kap die zorgt voor de uittrekbeveiliging is instelbaar op het cilinder. De lengte van het cilinder heeft hierdoor wel een vereiste; deze mag tussen 8 en 13 mm uitsteken vanaf de deur (het rozet is dus 5 mm verstelbaar). 

Dit schild voor de buitenzijde van de deur wordt paarsgewijs gemonteerd met behulp van een schild voor de binnenzijde van de deur. Om aan de SKG-normen te voldoen moet bij het buitenschild van de SKG serie het binnenschild ook een SKG-schild zijn.

Combinaties

 • SKG schild Bauhaus buitenzijde met kerntrekbeveiliging PC72 messing ongelakt
  € 132,00 incl. BTW

  € 109,09 excl. BTW
 • +
 • SKG schild Bauhaus binnenzijde PC72 messing ongelakt
  € 60,45 incl. BTW

  € 49,96 excl. BTW
 • =
 • SKG schilden PC72 Bauhaus messing ongelakt met kerntrekbeveiliging

  € 192,45 incl. BTW

  € 159,05 excl. BTW

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.