Vipp pedaalemmers

Vipp pedaalemmers
« Terug naar overzicht

Vipp 15 pedaalemmer alu zwart - 14 liter

Afmetingen:

grootste diameter: 280 mm

hoogte: 500 mm

inhoud: 14 liter

 

Materiaal:

deksel: roestvast staal

body: electrolytisch verzinkt met poedercoating zwart

 

Binnenemmer: verzinkt staal met draagbeugel

Inclusief: gratis rol @ 25 afvalzakken

Aanbieding geldt zo lang de voorraad strekt (Baptist stopt met het dealerschap van Vipp). Nog één op voorraad, winkelmodel.

Vanaf 1939 is de inmiddels klassieke pedaalemmer van Vipp aan een gestage opmars bezig. Met name de modellen 13, 14, 15 en 16 zijn met hun verbrede, extra stabiliteit gevende, voet een duidelijke nakomeling van de eerste pedaalemmer die de Deen Holger Nielsen voor zijn echtgenote maakte. Vanuit de kapsalon van mevrouw Nielsen is de Vipp pedaalemmer thans in de collecties van toonaangevende musea aangeland!

 

Ook in uw huis zal blijken dat Vipp in staat is geweest om een basisvoorziening als een pedaalemmer van noodzakelijk kwaad tot een lust voor het oog te transformeren! Een Vipp pedaalemmer is bij oordeelkundig gebruik een bezit voor het leven! Alle onderdelen zijn dan ook leverbaar, zodat uw Vipp in topconditie blijft.

 

De rubberen ring tussen deksel en body zorgt voor een geruisloze sluiting van de deksel en houdt nare luchtjes in de emmer. Het sluitmechanisme is voorzien van een balg, die de deksel gecontroleerd laat dalen en daardoor ook bijdraagt aan de geruisloze sluiting. De stabiele voet is afgewerkt met een rubberen ring waardoor de Vipp pedaalemmer op elke ondergrond stevig staat. Ook het forse pedaal beschikt over een anti-slip rubber waardoor uw voet altijd houvast vindt!

 

Wilt u meer dan 1 stuk bestellen? Neem dan eerst even contact met ons op i.v.m. beperkte voorraad.

Bekijk de demonstratie video:

Bekijk de productie video:

 

HET VERHAAL VAN VIPP
In 1939 vervaardigde Holger Nielsen op ambachtelijke wijze de eerste Vipp pedaalemmer op speciaal verzoek van zijn echtgenote, die dringend een afvalverzamelaar voor haar nieuwe kapsalon nodig had. Al snel toonden ook de plaatselijke huisarts en tandarts belangstelling voor de creatie en dat luidde het begin in van een periode van 50 jaar waarin de Vipp pedaalemmer een begrip werd in de Deense klinieken en kapsalons.
 
Tot stomme verbazing van haar omgeving, nam Jette Egelund, dochter van Holger Nielsen en opgeleid tot maatschappelijk werkster, in 1993 op 42-jarige leeftijd Vipp over uit de erfenis van haar vader. Met een missie! Vipp onder de aandacht brengen van mensen met oog voor vormgeving en kwaliteit. Zij slaagde daar zo goed in, dat haar pedaalemmers zij aan zij met andere design-klassiekers opgenomen zijn in de collectie van het Deens Design Centrum.
 
Haar zoon Kasper is inmiddels in het bedrijf opgenomen en verantwoordelijk voor de marketing, dochter Sofie verzorgt de grafische vormgeving. Vipp is nu een familiebedrijf met grote ambities: het creëren van een wereldmerk op basis van materiaalkeuze, vakmanschap en vormgeving.
 
Nu bestaat de Vipp lijn uit verschillende pedaalemmers, toiletborstels, wasmanden, papiermanden, sanitair, zeepdispensers en handdoeken, standaard leverbaar in wit en alu zwart, en elk jaar een Limited Edition. Vipp wordt geroemd om zijn lange levensduur en om dat zo te houden zijn alle onderdelen los leverbaar.
 
Vipp is dan ook niet zomaar een oppervlakkige kennis, maar een metgezel voor het leven!

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.