Passers, wanddiktemeters en schuifmaten

Passers, wanddiktemeters en schuifmaten
« Terug naar overzicht

Peaktool digitale dieptemeter

  • Artikelnummer: 27373
  • Prijs per stuk:
  • € 24,90 incl. BTW
    € 20,58 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Bereik: 75 mm

Nauwkeurigheid: 0,1 mm

Afstand tussen poten: 60 mm 
Naalddiameter: 4,5 mm

Schaalverdeling: inches en millimeters

 

Inclusief: batterij CR 2032 Lithium 3 Volt

De digitale dieptemeter is erg handig voor het instellen van frees- en zaagmachines, bij frezen kunt u meten tot in een groef of profiel. Met deze dieptemeter, meet u in wezen hoe ver of hoe hoog uw zaagblad of frees uitsteekt buiten de geleiding. Met dit meetinstrument heeft u een bereik van 75 mm en een nauwkeurigheid van 0,1 mm, waardoor u uw gereedschap exact kunt instellen voor een uitstekend eindresultaat.

 

Het meetinstrument wordt geleverd met een liniaal van 14 cm. Op de liniaal is een meegeleverde pin te klikken. Doormiddel van deze pin (4,5 mm diameter) kunt u eenvoudig in smalle groeven meten.

 

U zet de pin of liniaal eerst in de 0-stand door op de on/off knop te drukken, vervolgens verschuift u de liniaal. Het verschil verschijnt op het display.

 

Het display vertoont de maat in millimeters, inches of in fraction (veel gebruikt in de VS).

Tip! (Digitale) meetgereedschappen zijn gevoelige apparaten, berg deze dan ook zorgvuldig op.  

De dieptemeter is in zowel horizontale als verticale positie te gebruiken. Het apparaat is dan ook geschikt voor vele machines, zoals freesmachines en zaagmachines, maar kan ook handig zijn voor het opmeten binnen werkstukken.

Aan de onderzijde van de 'poten' van het apparaat zit een magneet, zodat deze goed op een werkblad kan blijven staan. De zijkant van het apparaat bevat een draaiwiel om de liniaal vast en los te zetten.

Tip! Niet alleen binnen houtbewerking is de dieptemeter geschikt, maar ook voor vele andere toepassingen. Bijvoorbeeld voor het meten van het profiel van auto of motor banden.

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreek importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Ruud op 29-08-2013 uit Almere

Ik werk graag op een tiende nauwkeurig, met de schuifmaat gaat dat wel, maar is soms erg onhandig, de instelling van de freesdiepte om profiel/contraprofiel te frezen in de bovenfrees is er zo een. Een tiende verschil is direct zichtbaar. Met dit instrumentje is het ineens peanuts! Ga hem ook gebruiken om mijn vandiktebankje nauwkeuriger in te kunnen stellen.Super handig ding!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.