Bijlen en dissels

Bijlen en dissels
« Terug naar overzicht

Gränsfors Bruk 490-1 werpbijl

  • Artikelnummer: 19253
  • Prijs per stuk:
  • € 249,00 incl. BTW
    € 205,79 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Lengte snijvlak: 160 mm

Lengte: 750 mm

Gewicht: 1900 gram

De Gränsfors Burks werpbijl heeft twee functies. Ten eerste wordt de bijl gebruikt als werpbijl (het ‘bijlen werpen’ is ook in Nederland een populaire sport!), maar natuurlijk kan de bijl ook gebruikt worden voor het hakken van hout!

De werpbijl is een dubbelzijdige bijl met een uitstekende balans. Oorspronkelijk is deze bijl een zeer functionele houtbewerkingsbijl waarvan de beide snijvlakken in een verschillende hoek werden geslepen. De ene kant was voor het omhakken van een boom, de andere kant, met een scherpere snede, voor het opschonen van de stam. Daarmee werden dus de zijtakken weggehakt.

Het mooie van deze bijl is dat deze makkelijk te slijpen is door de bijl op de juiste hoogte en in de juiste hoek in een boom vast te slaan waardoor je steeds de vrije kant kunt slijpen.

Tegenwoordig is deze bijl erg populair, bij mannen vooral, als werpbijl, en dat laat zien dat bijlen lang ook als wapens werden gebruikt. De bijl is altijd één van de meest geduchte wapens in een man tot man gevecht geweest en met deze bijl kan men bovendien gecontroleerd gooien. Dat wordt nu dan bij voorkeur gedaan op grote ronden plakken van een boomstam.

Download en lees meer informatie over de bijlen van Gränsfors Bruks!

 

Download en bekijk hier een overzicht van de bijlen van Gränsfors Bruks of een overzicht van de brede bijlen en blokhut gereedschappen!

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.