Bijlen en dissels

Bijlen en dissels
« Terug naar overzicht

Hultafors Ågelsjön mini trekkingbijl hickory 500 gram

Fabrikantnummer: 841760

Lengte steel: 235 mm / 9"
Materiaal steel: geolied Hickoryhout
Gewicht: 500 gram
Totaal gewicht: 775 gram

Inclusief: lederen beschermhoes

Deze kleine 'Premium' bijl is geschikt voor hiking in de bergen of het bos. De bijl is flexibel inzetbaar en eenvoudig in gebruik. Hij is perfect voor diverse taken rondom het kamp zoals het verwerken van brandhout of het bouwen van beschutting. Met zijn korte steel en lichte gewicht is hij gemakkelijk aan de riem te bevestigen, of mee te nemen in een rugzak. Deze bijl is een favoriet bij iedereen die graag tijd doorbrengt rond het kampvuur.

De bijl is met de hand gesmeed van Zweeds kwaliteitsstaal in de smederij in Hults Bruk, waar de smidsetraditie terug gaat tot het jaar 1697. De stalen bijlkop wordt 40-60 keer geslagen om de dichtheid en duurzaamheid van de bijlkop te verbeteren. De convex gesneden snijrand is gescherpt, gepolijst en klaar voor gebruik.


Hultafors bijlen
De bijlen van Hultafors zijn handgesmeed in Zweden. Het bedrijf bestaat sinds 1697 en smeedt het staal volgens de traditie van toen maar met de kennis van nu. De kwaliteit van de bijlen straalt niet alleen af van de kop van de bijl, maar ook door het gekozen hout voor de stelen en de aandacht voor de verpakking.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.