Bijlen en dissels

Bijlen en dissels
« Terug naar overzicht

Hultafors Hultån trekkingbijl hickory 500 gram

Fabrikantnummer: 841701

Lengte steel: 375 mm / 16"
Materiaal steel: geolied Hickoryhout
Gewicht: 500 gram
Totaal gewicht: 805 gram

Inclusief: lederen beschermhoes

Deze 'Premium' bijl is een echte alleskunner, of u nu in de wildernis aan het hiken bent of uw kampvuur opstookt. Deze bijl is geschikt voor vrijwel elke taak in het bos, maar komt het beste tot zijn recht rondom het kamp. Bijvoorbeeld bij het verzamelen en verwerken van brandhout of het bouwen van beschutting.

De bijl is met de hand gesmeed van Zweeds kwaliteitsstaal in de smederij in Hults Bruk waar de smidstraditie terug gaat tot het jaar 1697. De stalen bijlkop wordt 40-60 keer geslagen om de dichtheid en duurzaamheid van de bijlkop te verbeteren. De convex gesneden snijrand is gescherpt, gepolijst en klaar voor gebruik. De steel van Hickory is behandeld met lijnzaadolie. Inclusief lederen beschermhoes.

Hultafors bijlen
De bijlen van Hultafors zijn handgesmeed in Zweden. Deze bijl is vernoemd naar Hultån, de stroom waar het water van de smederij vroeger werd onttrokken. Het bedrijf bestaat sinds 1697 en smeedt het staal volgens de traditie van toen maar met de kennis van nu. Onderhoud uw bijl met aandacht, en hij zal u vele jaren vergezellen op uw avonturen. Dankzij de kwaliteit en het vakmanschap van deze bijl, biedt Hultafors u een levenslange garantie op de bijlkop

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.