Hars en lak

Hars en lak
« Terug naar overzicht

Epoxy heldere hars fast 2-componenten 500 gram

  • Artikelnummer: 16413
  • Prijs per stuk:
  • € 25,40 incl. BTW
    € 20,99 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabricagenummer: EPH06040075

Kleur: transparant
Inhoud: 500 gram
Componenten: 2
Mengverhouding: 100/45

Maximale laagdikte: 8 mm
Droogtijd: 24 uur
Uithardingstijd: 7 dagen

Let op! Gebruik altijd latex of nitril handschoenen bij het werken met epoxy en PU-hars!

De epoxy 'Clear fast set' is een 2-componenten oplosmiddelvrije giethars. De hars is geschikt voor het opgieten of glansgieten van hout, karton, metaal of kunststof. Deze hars op basis van epoxy is geschikt voor het gieten in dunne lagen tot 8 mm dik.

Deze transparante giethars geeft een glanzende laag. De hars is goed UV-bestendig, maar niet krasvast. Wij raden aan om op gebruiksvoorwerpen zoals tafels en stoelen een PU-toplaag aan te brengen. PU-lak is kras- en UV-bestendig.

De epoxy kan ingekleurd worden met kleurpigmenten en/of 'glow in the dark' poeder voor een bijzonder effect. Vul bijvoorbeeld de knoesten van een tafel met gekleurde 'glow in the dark' epoxy! Meng de kleurpigmenten, of het lichtgevende poeder, altijd eerst goed met component A voordat u de verharder toevoegt.

Gebruik:
Meng beide componenten in een 100/45 gewichtsdelen verhouding met elkaar. Bij epoxy zijn de verhoudingen zeer belangrijk. Weeg de onderdelen in twee verschillende bekers zorgvuldig af en voeg ze daarna pas samen, om fouten te voorkomen. De verwerkingstijd van gemengde delen (potlife) is circa 60 minuten. Maak daarom kleine hoeveelheden per keer.

Breng desgewenst een eerste dunne laag op het object aan als contactlaag en laat deze circa 1 uur drogen. Vervolgens kunt u de volgende laag van maximaal 8 mm dik opgieten. Breng de epoxy aan met een kwast of giet het uit en verdeel met een spatel. De droogtijd is circa 24 uur bij een omgevingstemperatuur van 23 °C. De uithardingstijd bedraagt 7 dagen.

Let op! Gebruik bij werken met chemicaliën altijd handschoenen en vermijd contact met de huid! Zorg voor voldoende ventilatie. Lees de volledige gebruikshandleiding voordat u begint (zie bijlage).

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.