Hars en lak

Hars en lak
« Terug naar overzicht

Epoxy heldere hars slow 2-componenten 500 gram

Fabricagenummer: EPH06040074

Kleur: transparant
Inhoud: 500 gram
Componenten: 2
Mengverhouding: 100/45 gram

Maximale laagdikte: geen
Droogtijd: 48 uur
Uithardingstijd: 7 dagen

Let op! Gebruik altijd latex of nitril handschoenen bij het werken met epoxy en PU-hars!

De epoxy 'Clear slow set' is een 2-componenten oplosmiddelvrije giethars. Deze giethars is op basis van epoxy en geschikt voor gieten in grotere volumes. Kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van een eettafel, bijzettafel, krukje en andere meubels, maar kan natuurlijk ook prima worden gebruikt voor het maken van sieraden.

De hars is matig UV-bestendig en kan dus na verloop vergelen. Epoxy is tevens niet krasbestendig, wij raden daarom aan om een PU-toplaag aan te brengen. PU-lak is volledig kras- en UV-bestendig.

De epoxy kan ingekleurd worden met kleurpigmenten en/of 'glow in the dark' poeder voor een bijzonder effect. Vul bijvoorbeeld de knoesten van een tafel met gekleurde 'glow in the dark' epoxy! Meng de kleurpigmenten, of het lichtgevende poeder, altijd eerst goed met component A voordat u de verharder toevoegt.

Gebruik:
Meng beide componenten in een 100/45 gewichtsdelen verhouding met elkaar. Bij epoxy zijn de verhoudingen zeer belangrijk. Weeg de onderdelen in twee verschillende bekers zorgvuldig af en voeg ze daarna pas samen, om fouten te voorkomen. De verwerkingstijd van gemengde delen (potlife) is circa 120-150 minuten. De droogtijd is minimaal 48 uur bij een omgevingstemperatuur van 23 °C. De uithardingstijd bedraagt 7 dagen.

Let op! Gebruik bij werken met chemicaliën altijd handschoenen en vermijd contact met de huid! Zorg voor voldoende ventilatie. Lees de volledige gebruikshandleiding voordat u begint (zie bijlage).

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.