Oliën

Oliën
« Terug naar overzicht

Chestnut food safe finish 500 ml

Inhoud: 500 ml, in bus
Droogtijd: ca. 2 uur

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie op een proefstuk. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Food Safe Finish is een heldere voedselveilige olie die gebruikt kan worden bij saladeschalen, kaasplanken en andere voorwerpen die in contact kunnen komen met voedsel. Het is niet gemaakt voor objecten waar vloeistoffen in komen. Eenmaal gedroogd heeft het een zacht satijnen afwerking en kan tegen het afnemen met een natte doek. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen de afwerklaag beschadigen.

Gebruiksaanwijzing
Bereid je werkstuk voor op de afwerking. Als het nodig is kan Food Safe Finish gebruikt worden als smeermiddel bij de laatste schuurgang. Dit zorgt voor een glad oppervlak en vermindert het schuurstof. Om ervoor te zorgen dat Food Safe Finish niet vervuilt, altijd een schone kwast of doek gebruiken. Alleen die gebieden die in contact komen met voedsel hoeven te worden behandeld met Food Safe Finish. Andere oppervlakken zoals de buitenkant van een schaal kunnen met een ander product worden afgewerkt. Smeer Food Safe Finish op het hout en laat het even intrekken. Haal na 20 minuten de overtollige olie weg met een schone doek. We raden aan om 3 lagen aan te brengen, tenzij de olie bij eerdere lagen niet meer intrekt. Food Safe Finish zou in 30 minuten stofdroog moeten zijn, meestal eerder, maar laat het object minimaal 24 uur drogen voordat het gebruikt wordt.

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie op een proefstuk. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.