Oliën

Oliën
« Terug naar overzicht

Osmo Bankirai olie 016 donker, nu tijdelijk 3000 ml!

  • Artikelnummer: 29264
  • Prijs per stuk:
  • € 86,10 incl. BTW
    € 71,16 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inhoud: 2500 ml in blik
Kleur: donker
Oppervlak: 30 m² bij twee lagen

Nu tijdelijk 20% extra inhoud!
3000 ml voor 36 m² bij twee lagen, zolang de voorraad strekt!


Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proefstuk.

Osmo donkere Bankiraiolie is een decoratieve, zijdematte houtbescherming op basis van natuurlijke olie. Geschikt voor alle hout buitenshuis waaronder ook tuinmeubels en terrassen.

De olie creëert een openporig oppervlak. Het laat het hout ademen en vermindert krimpen en uitzetten. De olie werkt waterafstotend en is uiterst weer- en UV-bestendig. In tegenstelling tot lak en beits krimpt, bladdert en schilfert olie niet.

De gedroogde olie is onschadelijk voor mensen, dieren en planten. Het is zweet- en waterresistent en zelfs geschikt voor kinderspeelgoed.

Toepassing
Geschikt voor houten terrassen, tuinmeubels en schuttingen van Vuren, Douglas, Ceder, Eiken, Bankirai, Teak, Eucalyptus en talrijke andere naald-, edelhout- en hardhoutsoorten.

Gebruik
Laat hout met een hoog gehalte aan inhoudsstoffen voor de behandeling minimaal 4 weken verweren (vergrijzen). Harsachtige soorten zoals Douglas en Lariks minimaal 6 weken laten verweren. Vers drukgeimpregneerd hout, Massaranduba en Garapa Bankirai minimaal 3 maanden laten verweren. Vergrijsd hout voor behandeling met Terras Olie ontgrijzen, bijvoorbeeld met Osmo Power Gel.

De houten ondergrond moet schoon, droog en vorstvrij zijn. Reinig oude openporige afwerkingen grondig. Oude verf- en laklagen moeten volledig zijn verwijderd.

Osmo Terras Olie is klaar voor gebruik, niet verdunnen. Goed roeren. Breng indien mogelijk een eerste laag aan alle zijden van het hout aan voor de montage.

Gebruik een pluisvrije doek of vloerborstel en breng dun en gelijkmatig aan op het schone en droge oppervlak. Breng aan in de richting van de houtnerf. Zorg voor goede ventilatie tijdens het drogen. Droogtijd circa 12 uur bij 23 C° en 50% luchtvochtigheid. Breng vervolgens een tweede dunne laag aan. Lagere temperaturen en/of een hogere luchtvochtigheid kunnen de droogtijd beïnvloeden.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.