Oliën

Oliën
« Terug naar overzicht

Osmo hardwax olie 3041 kleurloos 2500 ml

Inhoud: 2500 ml in blik

Kleur: Natural, kleurloos

 

Geschikt voor 30m² bij 2 lagen!

 

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proef stuk. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

De hardwax olie kan aangebracht worden op lichte houtsoorten. De olie zorgt dat de natuurlijke kleur behouden blijft (het versterkt de uitstraling minimaal). De olie is licht wit gepigmenteerd en op basis van natuurolie en wasbasis. De olie is uitermate geschikt voor de afwerking van een vloer of ander object wat veel te verduren krijgt.

 

Het beste resultaat bereikt u wanneer de olie in slechts twee lagen wordt aangebracht. De was blinkt uit door een natuurlijke uitstraling, een bijzondere oppervlaktehardheid en slijtvastheid. Het maakt daarnaast het hout waterafstotend en vuilbestendig. De was is gebaseerd op natuurlijk plantaardige oliën en wassen en met een open-poriën structuur. Hierdoor kan het hout blijven ademen en gaat de waslaag niet barsten, afbladeren of schilferen. Deze hardwax olie is een grondlaag en deklaag in één! U kunt het dus direct op het ruwe hout gebruiken en beschermd het hout ook.

 

Voorbereiding

Het oppervlak dient droog (houtvochtigheid max. 20%), goed geschuurd, vrij van vet, stof, verontreinigingen, en oude was- of laklagen te zijn.

 

Gebruik

Bij het gebruik van de hardwax olie dient u goed te ventileren. Het droogt door een reactie met zuurstof. Droogtijd minimaal 24 uur per laag. Dun opbrengen; verbruik is ongeveer 20 m² per liter.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.