Oliën

Oliën
« Terug naar overzicht

Osmo hardwax olie 3072 amber 750 ml

  • Artikelnummer: 32234
  • Prijs per stuk:
  • € 39,55 incl. BTW
    € 32,69 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inhoud: 750 ml in blik

Kleur: amber

 

Geschikt voor 22,5 m² bij 1 laag!

 

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proefstuk.

Transparante zijdematte hardwaxolie voor gebruiks binnenshuis. Speciaal aanbevolen voor houten vloeren en kurkvloeren. Ook geschikt voor meubels en gelamineerde oppervlakken, en veilig voor speelgoed. Hardwaxolie kleur is vuil- en water afstotend en creëert een slijtvast oppervlak.

Gebruik bij onbehandeld hout maximaal 2 lagen. Voor een transparant gekleurd oppervlak dun in de richting van de houtnerf aanbrengen en grondig uitstrijken. Op vloeren 1 kleurlaag aanbrengen en na het drogen een toplaag aanbrengen met een kleurloze Osmo hardwaxolie.

Voorbereiding
Het oppervlak dient droog (houtvochtigheid max. 20%), goed geschuurd, vrij van vet, stof, verontreinigingen, en oude was- of laklagen te zijn.

Gebruik
Bij het gebruik van de hardwaxolie dient u goed te ventileren. De olie droogt door een reactie met zuurstof. De droogtijd is minimaal 24 uur per laag. Dun opbrengen; het verbruik is ongeveer 30 m² per liter. Deze verpakking van 750 ml is voldoende voor één laag van 22,5 m2!

Een perfect schuurproces is essentieel voor een goed bewerkt en visueel aantrekkelijk oppervlak. Over het algemeen schuurt u de houten vloer voor het aanbrengen van de hardwaxolie met een fijnere korrel dan u voor een verfbeurt zou gebruikenBij diepere schuursporen zijn bestaande onregelmatigheden beter zichtbaar. Bij behandelingen met kleur hopen zich pigmenten op in de schuursporen waardoor de sporen duidelijker zichtbaar zijn. Beoordeel de kwaliteit van het geschuurde oppervlak na de laatste schuurgang. Afhankelijk van het type hout raadt Osmo aan om het oppervlak met korrel 150 te schuren bij gebruik van hardwaxolie. Verwijder zorgvuldig resten van vetten, oliën of reinigingsmiddelen, ze kunnen de binding tussen het oppervlak en de hardwaxolie sterk beïnvloeden.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.