Oliën

Oliën
« Terug naar overzicht

Osmo hardwax olie 3073 terra 750 ml

Inhoud: 750 ml in blik

Kleur: terra

 

Geschikt voor 22,5 m² bij 1 laag!

 

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proefstuk.

Hardwaxolie in verschillende kleurvarianten - voor individuele creativiteit! Transparant zijdemat, voor binnen. Speciaal aanbevolen voor hout- en kurkvloeren; ook voor meubel- en gelamineerde oppervlakken geschikt. Hardwaxolie kleur is vuil- en water afstotend, slijtvast en geeft een aangenaam oppervlak. Door de plantaardige ingrediënten wordt een gelijkmatige kleur bereikt. Aantal lagen: voor een transparant gekleurd oppervlak dun in de richting van de houtnerf aanbrengen en grondig uitstrijken. Bij onbehandeld hout max. 2 lagen. Op vloeren 1 kleurlaag. Na drogen een toplaag aanbrengen met een kleurloze Osmo hardwaxolie.

Voorbereiding
Het oppervlak dient droog (houtvochtigheid max. 20%), goed geschuurd, vrij van vet, stof, verontreinigingen, en oude was- of laklagen te zijn.

Gebruik
Bij het gebruik van de hardwaxolie dient u goed te ventileren. Het droogt door een reactie met zuurstof. Droogtijd minimaal 24 uur per laag. Dun opbrengen; verbruik is ongeveer 30 m² per liter. Deze verpakking van 750 ml is voldoende voor een laag van 22,5 m2!

Een perfect schuurproces is essentieel voor een goed bewerkt en visueel aantrekkelijk oppervlak. Over het algemeen schuurt u de houten vloer voor het aanbrengen van de hardwaxolie, decorwas of met een kleurolie met een fijnere korrel dan u voor een verfbeurt gebruiken zou. De tabellen laten u de aanbevolen korrelgrootte zien. Bij diepere schuursporen zijn bestaande onregelmatigheden beter zichtbaar. Bij behandelingen met kleur hopen zich pigmenten op in de schuursporen waardoor de sporen duidelijker zichtbaar zijn. Beoordeel de kwaliteit van het geschuurde oppervlak na de laatste schuurgang. Afhankelijk van uw type hout en het gekozen product raadt Osmo u voor kleurloze oppervlakken de korrelgrootte K 120 aan. Voor gekleurde oppervlakken raadt Osmo korrelgrootte K 120 tot K 150 aan en bij het gebruik van hardwaxolie raadt Osmo korrelgrootte K 150 aan. Verwijder zorgvuldig resten van vetten, oliën of reinigingsmiddelen, ze kunnen de binding tussen het oppervlak en het gekozen product sterk beïnvloeden.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.