Oliën

Oliën
« Terug naar overzicht

Rustins Danish Oil 250 ml

  • Artikelnummer: 17056
  • Prijs per flacon:
  • € 7,85 incl. BTW
    € 6,49 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inhoud: 250 ml in blik

 

Tip! Test de olie eerst op een proefstuk voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Schudden voor gebruik! Danish Oil is een houtolie gemaakt van meerdere speciale ingrediënten, waaronder tung olie. Wanneer de olie droog is, is het hard en duurzaam, en is het overschilderbaar. Maar ook met alleen Danish Oil is het hout mooi afgewerkt! Het hout krijgt een neutrale lichte glans en is geschikt voor elke houtsoort. Doordat de olie diep in het hout trekt beschermt het het hout erg goed. Hierdoor is Danish Oil zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Maak eerst het houten oppervlak goed schoon en glad. Met een zachte doek of kwast brengt u daarna een dunne laag Danish Oil aan. Laat dit drogen.

 

U bereikt het mooiste resultaat wanneer u ongeveer drie lagen aanbrengt. De eerste laag dringt diep in het hout als u hiervoor de olie verdunt met terpentijn in de verhouding 1:1. De volgende lagen onverdund.

 

Voor binnenwerk is het belangrijk om het oppervlak ongeveer 10 minuten na de bewerking af te nemen met een doek. Dan heeft u de mooiste glans, het gladste oppervlak en zal uw object (binnen of buiten) er langer goed uitzien. Gemiddeld kan na 3 uur een nieuwe laag worden aangebracht. Na gemiddeld 1 uur droogtijd is het hout stofdroog. Dit hangt onder andere af van de temperatuur.

 

Gebruikte doeken buiten uithangen en laten drogen. Met dit blik Danish Oil van 250 ml kunt u één laag van ongeveer 3 á 3,5 vierkante meter bestrijken.

Danish Oil is geschikt voor alle houtsoorten. Lees voor gebruik de instructies op de verpakking.

Tip! Test de olie eerst op een proefstuk voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Danny op 17-10-2019 uit Mierlo

Fijne olie.
Het zorgt ervoor dat het hout echt de kleur krijgt die het hout oorspronkelijk heeft.

Alles ziet er daarna netjes en verzorgd uit.
Ik gebruik eigenlijk alleen deze nog maar, vanwege de mooie transparante kleur

Lucas op 20-01-2016 uit Ursem

erg mooie olie, ben heel tevreden met het resultaat. Als je tussen de lagen door licht schuurt met korrel 400 of meer, dan krijg je echt een hele mooie gladde laag. het verrijkt de kleur van het hout echt.
ik gebruik nu bijna geen andere olie meer.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.