Politoeren

Politoeren
« Terug naar overzicht

Puimsteenpoeder fijn 1000 gram

  • Artikelnummer: 27147
  • Prijs per stuk:
  • € 15,45 incl. BTW
    € 12,77 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inhoud: 1000 gram

Kleur poeder: gebroken wit

Toepassing: puimsteen wordt gebruikt om heel fijn te schuren. Om bijvoorbeeld heel fijn houtstof te maken voor het vullen van houtporiën om een oppervlak glad te maken.
 

Puimsteenpeoder wordt gebruikt om heel fijn te schuren. Bij het politoeren om bijvoorbeeld heel fijn houtstof te maken voor het vullen van houtporiën om een oppervlak glad te maken.

Puimsteen is het schuurmiddel dat bij het politoeren gebruikt wordt voor het vullen van de poriën. Dit proces wordt daarom dan ook het "puimen" genoemd. Eén van de hardnekkige politoerfabels is dat de poriën van het hout bij het politoeren gevuld worden mét puimsteenpoeder. Het puimsteen wordt echter alleen gebruikt om het hout heel fijn te schuren zodat daarbij houtstof vrij komt wat vervolgens met de (met ethanol bevochtigde) puimdot in de poriën van het hout wordt gewerkt. De poriën worden dus niet gevuld "met" puimsteenpoeder maar "met behulp van" puimsteenpoeder wat dus een compleet ander proces is.

Omdat er tijdens dit proces ook wat van het puimstof in de poriën terecht komt wordt puimsteen het best gebruikt voor lichtere houtsoorten.

Puimsteen is overigens een vulkanisch, zeer poreus gesteente dat door de vele luchtinsluitingen zeer licht is en zelfs soms op het water blijft drijven. Ook de schilder gebruikte het vroeger om zijn werk op te schuren.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.