Wassen

Wassen
« Terug naar overzicht

Chestnut woodwax 22 transparant 450 ml

  • Artikelnummer: 22282
  • Prijs per blik:
  • € 15,45 incl. BTW
    € 12,77 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inhoud: 450 ml in blik

 

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proefstuk. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Houtwas 22 is een transparante was in een mix van bijen- en carnuabawas en een niet schadelijk oplosmiddel. De was bevat geen siliconen. Het is een zachte pasta die snel en makkelijk te gebruiken is. Ideaal voor houtdraaiwerk, onbewerkt of bewerkt hout, meubels en reeds afgewerkte oppervlakken.

Draaiwerk
Zorg voor een goed geschuurd werk op de draaibank. Breng een laag Sanding Sealer aan als voorgeschreven en schuur het werk weer op. Breng Wood Wax 22 aan met een zachte doek terwijl het werk stationair op de machine draait. Poets het na 30 seconden uit met een papieren doek.

Nieuw werk
Wood Wax 22 kan gebruikt worden op onbehandeld hout maar de beste resultaten worden behaald door eerst een Chestnut Product Sanding Sealer te gebruiken. Schuur het hout eerst fijn, gebruik Wood Wax 22 zoals hierboven beschreven. Op nieuw hout kan de doek verwisseld worden voor staalwol 0000. Zonder het gebruik van de sealer kan een tweede laag was nodig zijn voor een diepere glans. Tussen de lagen 15 minuten laten rusten.

Meubels en ander gepolijst hout
Houtwas 22 transparant voldoet aan de EN71 norm voor gebruik op speelgoed. Altijd testen op een ongezien stukje voor gebruik. Breng Wood Wax 22 als een dun laagje op met een doek over het gehele oppervlak. Een zachte kwast is handig bij het afwerken van beelden of lijsten. De was droogt in enkele minuten en het is het beste om het meteen uit te poetsen met behulp van een doek of kwast. In principe zou 1 laag was, regelmatig aangebracht, voldoende moeten zijn.

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proefstuk. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

 

Gebruiksaanwijzing: gebruik een droge, schone doek, staalwol of een borstel om de was aan te brengen.

Droogtijd: ca. 5 minuten

Bereik: ca. 3 - 8 m2 per liter

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.