Werk van klanten

< Vorige pagina                                                                                      Volgende pagina >

En nu zelf aan de slag! Hieronder ziet u verschillende werken van klanten, die jaren geleden met weinig begonnen, maar nu de mooiste projecten maken.

Markus Bleeker

Markus Bleeker is in 2001 afgestudeerd aan de Meubelvakschool te Amsterdam (HMC). Hij heeft gestudeerd voor ambachtelijk meubelmaker met als afstudeerrichting jachtbetimmering.

Vanaf de opening van Baptist voor Houtbewerkers op 2 juni 2015 zal zijn creatie 'De Zwaan' te bewonderen zijn in onze winkel.

Een indrukwekkende video van de realisatie van dit prachtige meubelstuk.

Ronnie Rozenga

Het is een drankkastje van mahonie met ingelegde panelen van vogeloog esdoorn. De zwarte belijningen zijn ingelegd met wengé en de witte met Canadees esdoorn. De afbeeldingen zijn volledig marqueterie, hier is dus niets aan geschilderd, alles is getekend met diverse soorten hout. Het meubel is afgewerkt met hoogglans bootlak, zodat de spiegeling van het esdoorn mooi uit komt. De binnenkant is afgewerkt met elzenhout.

"De inlaytools bevallen erg goed, ze geven een mooie splintervrije snede in het hout."

Jeroen van der Logt

Jeroen van der Logt maakte deze tuinstoel m.b.v. de werktekening uit onze winkel. Prachtig werk!

Harry Boere

Enkele fraaie pyrografie werkstukken van Harry uit Arnhem. Harry, bedankt voor uw bijdrage!

Raoel Vreeke

Dat pyrografie ook gebruikt kan worden op een sieraad ziet u hieronder: manchetknopen met pyrografie. Raoel, bedankt voor uw bijdrage en heel veel succes met uw volgende projecten!

Jolanda Kerpel
Jolanda uit Rotterdam wil graag aan de klanten van Baptist laten zien wat er gemaakt kan worden met behulp van een Razertip. Op verzoek van Baptist voor Houtbewerkers heeft ze een foto van haar laatst afgeronde werkstuk gemaild. Het is een schitterend portret van een Orang Oetan uit de Apenheul geworden. Jolanda, veel succes met de volgende projecten.

Valentijn Phijffer

Juni 2013 kreeg Baptist voor Houtbewerkers een e-mail van Valentijn Phijffer met foto's van zijn afgeronde kunstwerk in hout. De skyline van de Nijmegen met de Waalkade, de Waalbrug en de St. Stevenskerk. Een schitterend werk! Zijn volgende houtkunstwerk wordt een afbeelding van het Musis Sacrum in Arnhem. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Eric Faas

Augustus 2012 was Eric Faas uit Zaamslag bij Baptist voor Houtbewerkers met een aantal vragen over zijn houtsnijwerk. Hij heeft een aantal gutsen gekocht en is daarna thuis aan de slag gegaan met zijn houtsnijwerk. Op ons verzoek heeft Eric Faas een afbeelding gestuurd. Hier ziet u het prachtige resutaat! Het werk wordt opgehangen bij de orgel in een kerk. Het snijwerk wordt nog afgewerkt met een laklaag in de kleur van het orgel.

Wim Koppejan

40 jaar geleden is Wim Koppejan begonnen met houtdraaien. Jarenlang heeft hij gewerkt op een zelfgebouwde houtdraaibank. In 2010 heeft hij een Teknatool Nova 1624-44 bij Baptist voor Houtbewerkers aangeschaft. Zijn keuze viel op deze houtdraaibank omdat dit een zeer stabiele bank is met een fors motorvermogen. Verder kan deze houtdraaibank ook buiten het bed draaien, een prettige eigenschap, wat de mogelijkheden van de draaibank vergroot.

Sinds 2010 is Wim lid van de landelijke vereniging Radius van de afdeling Lelystad. Het lidmaatschap van de vereniging betekent veel voor hem omdat de leden veel van elkaar leren. Hij heeft een eigen website www.koppejandraaitdoor.nl waarop hij zijn houtdraai-ervaringen deelt, zijn werkplaats aan u laat zien en waar u een deel van zijn werk kunt bekijken. Teknatool Nova 1624-44 werk resultaat en ervaringen

Marijn van Geloof

Eind 2012 heeft Ad van Geloof voor zijn zoon Marijn van Geloof voor het maken van een houten klok een figuurzaagmachine, de Hegner multicut MC1E, gekocht bij Baptist voor Houtbewerkers . Eind januari 2013 ontvingen wij een bericht van Marijn dat zijn klokproject was afgerond en dat hij het eindresultaat graag wil laten zien in 'werk van klanten'.

Marijn is zeer tevreden met zijn Hegner MC1E figuurzaagmachine. "Alles loopt perfect en de machine voldoet geheel aan alle verwachtingen". "Je kan goed secuur werken met de machine ...wat natuurlijk wel handig is als iets op tijd moet lopen. De gezaagde kanten van het hout zijn direct mooi schoon en vereist weinig nabewerking".

Nu zijn eerste klok af is, heeft hij alweer nieuwe tekeningen van klokken geregeld. Hij heeft door het gemak van de machine een leuke nieuwe hobby in het houtbewerken erbij gekregen!
Klok gemaakt met Hegner MC1E multicut figuurzaagmachine ervaringen

Peter van de Waal

Peter is een vormgever in hout uit Zutphen van Kunstlokaal 11 en een goede bekende van Baptist voor Houtbewerkers. Hij maakt houtdraaiwerk, sculpturen en toegepaste kunst in hout. Naast zijn vrije werk, realiseert hij ook opdrachten van particulieren, gemeenten en instellingen.

Hier ziet u een fraai en stoer beeld gemaakt uit berken. Het beeld 'Eva' is 240 cm hoog en weegt circa 350 kg!


Werk van Klanten Baptist - Peter van de Waal

Saïma van Dijk-Cobussen

Saïma is sinds oktober 2011 met groot enthousiasme aan het houtsnijden. Ze heeft een houtsnijcursus gevolgd bij de Helling in Arnhem. Het eerste houtsnijgereedschap dat ze heeft aangeschaft was een Flexcut houtsnijset die ze gekocht heeft bij Baptist voor Houtbewerkers. Op Saïma's persoonlijke hobby-website laat ze haar vele houtsnijprojecten van begin tot eind zien. Hier ziet u een klein deel van haar houtsnijwerk.

Werk van klanten houtsnijwerk Saïma van Dijk

< Vorige pagina                                                                                      Volgende pagina >

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.