Werkbankklemmen

Werkbankklemmen
« Terug naar overzicht

Veritas werkbankklemmen 'prairie dog', 2 stuks

  • Artikelnummer: 29548
  • Prijs per set:
  • € 32,35 incl. BTW
    € 26,74 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 05G10.22

 

Totale hoogte: 42 mm
Hoogte: 34 mm

Klemvlak: 16x8 mm

Diameter: 19 mm

'Prairie dogs' van Veritas zijn twee slimme messing werkbankklemmen. De 'prairie dogs' hebben een verend deel. Hiermee kunt u een 'prairie dog' met één druk te voorschijn laten komen en op dezelfde wijze door één druk weer in uw werkblad laten verdwijnen. Ze zijn altijd klaar voor gebruik wanneer u ze nodig heeft. En ze liggen niet in de weg wanneer u ze even niet nodig zijn. Heel handig!

 

De werkbankklem is geschikt voor 19 mm (3/4") gaten die geheel in het werkblad zijn geboord als ook een niet doorgeboord gat. Heeft u al volledig doorgeboorde gaten dan kunt u het metalen plaatje aan de onderkant bevestigen en deze over het gat draaien, zodat de 'dog' met het magnetische veer-gedeelte op het plaatje rust. Gebruikt u later weer een 'normale' werkstukklem, draait u het metalen plaatje gewoon aan de kant. Is uw werkbankblad dunner dan 5 cm, dan is het aan te raden een extra blokje houten onder het blad te plaatsen, om de klem en het metalen plaatje goed te kunnen gebruiken.

 

Voor een niet doorgeboord gat, schroeft u een schroefje aan de onderzijde waardoor het magnetische veer-gedeelte vast komt te zitten door de metalen schroef.

 

Ook kunt u de 'dog' in uw klem van de werkbank zetten, zodat u deze aan kunt draaien. Door het smalle klemvlak kunt u elke hoek vastklemmen, zelfs een cirkel. U klemt dan meerdere 'dogs' in het rond.

Bekijk hier de demonstratie video:

Ger op 24-06-2014 uit Vrouwenparochie

De Veritas Prairie Dogs zijn ideale werkbankstuiten/stops voor iedere werkbank.
Gemakkelijk omhoog en omlaag te drukken, voorzien van een vlak stuitoppervlak om beschadiging van het materiaal te voorkomen.
Doordat ze draaibaar zijn kunnen ze vanaf iedere richting benaderd worden.
De magnetische voet houdt de prairie dog stevig aan de bijgeleverde metalen bodemplaat vast zodat ze ook in mobiele werkbanken gebruikt kunnen worden zonder ze te verliezen.

Kortom, een uiterst praktisch hulpmiddel wat iedere werkbank multifunctioneler maakt.


Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.