• Vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Bezoek ook onze winkel in Arnhem
  • Hulp nodig? Bel, mail of kom langs!

Pfeil schoudermes recht

artikelnummer: 23596
  • Pfeil schoudermes recht
  • Pfeil schoudermes recht
  • Pfeil schoudermes recht
  • Pfeil schoudermes recht
€ 61,40 (per stuk) incl. btw € 50,74 excl. btw

Productinformatie

Wanneer u een Pfeil schoudermes aanschaft, kiest u voor topkwaliteit. Daar staat de zorgvuIdige handmatige productie in Zwitserland garant voor! 

De kling van de Pfeil schoudermessen is gemaakt van een speciale staallegering. Deze unieke legering zorgt voor uitstekende elasticiteit én het langer scherp blijven van de snede. Pfeil schoudermessen worden uiterst scherp geslepen geleverd en zijn hierdoor meteen klaar voor gebruik.

De schoudermessen hebben een handvat van essenhout. 

Deze messen zijn speciaal geschikt voor decoratief snijwerk. Het uiteinde van het lange essenhouten handvat rust op uw schouder, waardoor u heel precieze sneden kunt maken.

Eigenschappen

Vorm: recht
Lengte: 670 mm
Lengte lemmet: 90 mm
Handvat: essen

Gewicht: 230 gram

Extra informatie

Traditioneel houtsnijgereedschap van Pfeil

De productie van de Pfeil houtsnijmessen is gebaseerd op een lange traditie van vakmanschap. Het bedrijf startte in 1902 als producent van professionele snijgereedschappen en medische instrumenten. In 1942 werden de eerste houtsnijgereedschappen vervaardigd. 

Gereedschappen die snel hun faam verwierven, niet alleen bij de professionele houtsnijders, maar ook bij vrije-tijdssnijders en in het onderwijs! Pfeil is nog steeds een familiebedrijf, waar tegenwoordig de derde generatie de scepter zwaait. De houtsnijmessen van Pfeil kenmerken zich onder andere door een tot Rockwell 59-61 geharde kling. Een zeer harde kling dus, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is en de gebruiker, bij correct gebruik, gevrijwaard blijft van voortdurend slijpen en wetten!

De houtsnijmessen van Pfeil worden stuk voor stuk handmatig geproduceerd. Hoewel de modernste technieken niet geschuwd worden, vinden veel bewerkingen nog echt handmatig plaats, uitgevoerd door vakmensen. Dit heeft als grote voordeel dat elk mes vóór aflevering door mensenhanden gaat en beoordeeld wordt. U zult het zelf merken: Pfeil staat voor topkwaliteit! Het vele handmatige werk dat aan het vervaardigen van een Pfeil houtsnijmes is verbonden, heeft ook een nadeel. Er zijn te weinig vakmensen om aan de grote vraag naar deze Zwitserse gutsen te voldoen.

Aangezien Pfeil al tientallen jaren weigert om concessies aan de kwaliteit te doen, staat het merk dan ook niet alleen om zijn uitstekende producten, maar ook om zijn zeer lange levertijden bekend. Bij Baptist voor Houtbewerkers proberen we door middel van een zorgvuldig voorraadbeheer steeds het gehele Pfeil assortiment in huis te hebben. Helaas lukt dat niet altijd.

Bekijk onderstaande video voor een korte introductie in de productie van Pfeil houtsnijgereedschap. 

Beoordelingen

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Schrijf een beoordeling

Bekijk ook

Wayne Barton, The Complete Guide to Chip Carving
€ 23,25 incl. btw € 21,33 excl. btw
Levering uit voorraad
Dennis & Todd Moor, Free Form Patterns for Chip Carving
€ 17,65 incl. btw € 16,19 excl. btw
Levering uit voorraad
Flexcut PW 11 Gold wetpastakrijt
€ 11,65 incl. btw € 9,63 excl. btw
Levering uit voorraad
Vergelijk
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken