Pyrografie

Pyrografie
« Terug naar overzicht

Razertip basisset voor pyrografie

  • Artikelnummer: 24855
  • Prijs per stuk:
  • € 199,00 incl. BTW
    € 164,46 excl. BTW
  • Verzendkosten € 0,00
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Spanning: 220/ 240 Volt
Aansluitmogelijkheid regeleenheid: 1 pen/kabel
Regeleenheid geschikt voor: standaard en heavy-duty pennen

Inhoud set:
- Razertip regeleenheid
- Razertip heavy-duty aansluitkabel 1 meter
- Razertip heavy-duty pyrografie wisselpen
- Razertip pyrografiepunt lepelvorm tbv schaduwen
- Razertip heavy duty pyrografiepunt medium mes
- Razertip pyrografiepunt kogel 1,5 mm

Razertip basisset voor pyrografie. Met deze veelzijdige set heeft u meteen al het nodige in huis, ook voor Zentangle tekenen! De set is makkelijk uit te breiden met producten naar keuze. 

De set bestaat uit een regeleenheid, kabel, wisselpen en drie pyrografiepunten.

Op de regeleenheid kunt u 1 pen aansluiten met de bijhorende kabel.

Met de pyrografie heavy-duty wisselpen is het niet nodig om extra pennen aan te schaffen. U wisselt namelijk makkelijk de punten van deze pen!
Tip 1: houdt bij het wisselen van de punten de houdertjes uit elkaar (met bijvoorbeeld een ijsstokje). Wanneer deze tegen elkaar aanzitten werkt de pen niet meer naar behoren.
Tip 2: maak de pen en de punten regelmatig schoon, zo blijft het gereedschap naar behoren functioneren.

Met de drie bijgeleverde pyrografiepunten heeft u een goede set om mee te starten. De punt in lepelvorm is geschikt voor het maken van schaduw. Met de punt in mesvorm maakt u fijne details zoals haren en veren, deze is ook zeer geschikt voor het branden op licht gebogen oppervlakken. De punt met kogel van 1,5 mm is geschikt voor het algemene teken- en schrijfwerk.

De standen 7 t/m 10 zijn geschikt voor het branden in hout. De lagere standen zijn geschikt voor het branden in andere materialen. De temperatuur van de Razertip loopt langzaam op. Pas bij stand 7 komt u op de temperatuur uit die u nodig heeft voor houtbranden.

Let op! Zet de temperatuur van de regeleenheid op 0 als u deze aan en uit zet. De regeleenheid dient u in te schakelen met de temperatuur op 0. Daarna kunt u deze langzaam opvoeren. Start u het apparaat niet op 0 dan zorgt dit voor een piek, dit kan leiden tot problemen met de zekering.

 

Brandschilderen; de Razertip pyrografieproducten

Razertip is een bedrijf die zich helemaal heeft toegelegd op pyrografie apparatuur. Zij maken brandschilderapparaten die bedoeld zijn voor de veeleisende gebruiker. Niet alleen hebben ze een groot assortiment aan verschillende pennen met vaste tips, ze hebben ook een brandpen voor verwisselbare tips.

 

Als je met een Razertip set gaat werken kun je voor de meest uit te voeren werkzaamheden kiezen voor de HD pennen, de Heavy Duty uitvoeringen, die beter gekoeld worden door het specifieke handvat en die voorzien zijn van stevige tips. Voor de wat minder te gebruiken detailpennen kun je kiezen uit de standaardpennen.

 

Ook bieden ze een pen aan waarbij je de tips kunt wisselen wat bij de andere pennen dus niet kan. Wisseltips hebben voordelen en nadelen. Voordeel is dat je met een handvat en verschillende tips, zelfs zelfgemaakte tips, kunt werken. Nadeel is dat je de pen moet laten afkoelen als je wilt wisselen. Een wisselpen is daarom vooral geschikt voor langer werken met dezelfde tip.

 

In een van de mooiste boeken die we hebben over pyrografie, het boek van Lora S. Irish, Great Book Of Woodburning, kun je niet alleen zien dat deze uiterst vaardige kunstenares met Razertip werkt, ze legt ook op heel inzichtelijke wijze in haar boek met foto’s uit hoe je dat doet.

monique verhoeven op 26-04-2018 uit Helmond

ik had dit nog nooit eerder gedaan, behalve met zo'n soldeerbout-achtige houtbrander, maar dit is vele malen gebruikersvriendelijk in gebruik, degelijker, veiliger en je maakt er makkelijker mooiere dingen mee! zeer tevreden mee, en dan te bedenken dat ik dit pas voor de eerste keer doe.. ben ook erg blij met de tips en adviezen die ik heb gekregen van de medewerkers die ik heb benaderd via mail (via deze site van BAPTIST) via de klantenservice. verder ook tevreden over de levering en het bestelproces (geen teleurstellingen, snel, en alles volgens afspraak), groetjes Monique Verhoeven

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.