Lie-Nielsen schaven

Lie-Nielsen schaven
« Terug naar overzicht

Lie-Nielsen low angle smoothing schaaf #164

Fabrikantnummer: 1-164


Lengte: 240 mm

Schaafbreedte: 50 mm

Materiaal: Ductile

De Stanley 164 stond model voor deze schaaf, die in feite een kortere versie is van de low angle jack schaaf #62. Dus ook de 164 heeft een verstelbare beitelopening in de zool en een zware, bijna 5 mm dikke schaafbeitel, die op een bed ligt onder een hoek van 12°. Deze schaaf is slechts 240 mm lang.

Net zoals de Jack blinkt de 164 uit in zowel ruw als fijn werk en is, o.a. door de comfortabele bovenliggende Bailey schaafdiepte-instelling, snel aan te passen aan de aard van de werkzaamheden. Deze schaaf is speciaal geschikt voor warrig, kruisdradig hout, zoals genoest esdoorn en door de lage hoek ook voor het schaven van kops hout en voor kleine oppervlakken. De ‘low angle smoothing’ schaaf heeft een body van Ductile staal, bronzen Bailey instelling en is voorzien van een kersenhouten knop en handvat. Na enige gewenning zult u merken dat deze schaaf perfect in de hand ligt en met zijn gewicht van 1,7 kg over authority beschikt!

Bekijk de demonstratie video voor het instellen van de Lie-Nielsen low angle schaven:

Ger op 04-05-2019 uit Vrouwenparochie

In principe kun je Lie Nielsen schaven haast blindelings kopen, mooi en degelijk uitgevoerd, klaar voor gebruik uit de doos.

Dit geldt wederom voor deze uiterst handzame "low angle plane" welke goed in de hand ligt, zeer fijn in te stellen is door het aparte bovenliggende mechanisme.
De opening in de zool is naar eigen inzicht/behoefte regelbaar waardoor uiteenlopende houtsoorten geschaafd kunnen worden.
Het gewicht van de 164 is perfect en geeft de schaaf inderdaad autoriteit waarmee professionele resultaten behaald worden.

De Lie Nielsen 164 kan naar mijn mening in het gebruik normale blokschaven eveneens vervangen wat de keuze voor deze schaaf nog meer rechtvaardigt

Een geweldig mooie schaaf !!!Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.