Lie-Nielsen schaven

Lie-Nielsen schaven
« Terug naar overzicht

Lie-Nielsen schaafbeitel voor modelmakers blokschaaf #100

  • Artikelnummer: 17826
  • Prijs per stuk:
  • € 33,95 incl. BTW
    € 28,06 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad

Fabrikantnummer: 1-BL-100


Schaafbreedte: 22 mm
Schaafdikte: 2,4 mm

Hoek: 25º

Materiaal: cryogeen gehard Rockwell 60-62 staal

Losse schaafbeitel voor de modelmakers blokschaaf #100.

Lie-Nielsen.
In 1981 start Lie-Nielsen in Warren (Maine, Verenigde Staten) met de ambachtelijke productie van handgereedschappen. Het doel was en is topkwaliteit te vervaardigen en gereedschappen uit vervlogen tijden nieuw leven in te blazen. Gereedschappen die ondanks het feit dat zij hun nut hadden bewezen door hun aanvankelijke fabrikanten, zoals Stanley en Record, uit productie zijn genomen.

Gietwerk
Lie-Nielsen heeft zich daarbij niet beperkt tot het klakkeloos kopiëren van de oude modellen: zij werden verbeterd en verfijnd en vervaardigd van zeer hoogwaardige materialen. Voor de bodies van de schaven is, afhankelijk van het formaat van de schaaf, gekozen voor Ductile staal, dat zich kenmerkt door een zeer grote breukvastheid, of voor mangaan brons, dat zeer goed na te bewerken is, warm in de hand voelt, niet roest en een grote massa, die ook aan comfortabel werken bijdraagt, heeft. Aan de nabewerking van het gietsel wordt bijzonder veel aandacht besteed. Belangrijk is dat alle spanningen die in het materiaal ontstaan door de afkoeling die na het gieten plaats vindt, worden weggenomen alvorens met de afwerking van het gietsel begonnen wordt. Daartoe wordt het gietsel tot een zeer hoge temperatuur verhit en vervolgens langzaam afgekoeld. Een proces dat 24 uur in beslag neemt en garandeert dat de eenmaal afgewerkte schaaf voor altijd vlak blijft!

Beitels

Natuurlijk ontsnapte ook de schaafbeitel niet aan de aandacht van Lie-Nielsen! In Lie-Nielsen schaven treft u beitels aan die veel dikker zijn dan die van standaard productieschaven. Bovendien zijn deze beitels op cryogene wijze gehard: na op zeer lage temperatuur gebracht te zijn worden zij zeer langzaam tot kamertemperatuur opgewarmd. Dit garandeert een blijvende hardheid en langdurig behoud van de snijhoek. Overigens, ook voor niet Lie-Nielsen schaven maakt Lie-Nielsen beitels, zodat ook degenen die al een stalen schaaf hebben van de kwaliteit van de Lie-Nielsen beitels kunnen profiteren!

Genoegen

De dikte van de beitel en de blijvende hardheid (tot Rockwell 60-62, schraapbeitels Rockwell 55) en, niet te vergeten, de doordachte bevestiging van de beitel op de schaaf in combinatie met de nauwkeurige diepte-instelling, maken het werken met een Lie-Nielsen schaaf tot een genoegen! Zelfs het schaven van kops hout leidt tot een perfect glad resultaat!

Voor het leven
Wie een Lie-Nielsen schaaf ziet herkent onmiddellijk de topkwaliteit. Ook de niet-gereedschappenkenner! Met een Lie-Nielsen schaaf koopt u een stuk gereedschap voor het leven. En voor dat van volgende generaties!

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.