Lie-Nielsen schaven

Lie-Nielsen schaven
« Terug naar overzicht

Lie-Nielsen schraapschaaf #212

  • Artikelnummer: 15150
  • Prijs per stuk:
  • € 198,00 incl. BTW
    € 163,64 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 1-212B


Lengte: 135 mm

Schaafbreedte: 35 mm

Materiaal body: brons

Deze kleine schraapschaaf is gebaseerd op de Stanley 212, die tegenwoordig een zeldzame verschijning is en waarvoor verzamelaars hoge prijzen bieden. De compacte afmetingen maken het mogelijk de schaaf zowel met twee als met één hand te gebruiken.

 

Het schraapstaal van de schraapschaaf staat in een hoek van 60°, is geslepen onder een hoek van 45° en gehard tot Rockwell 55. Deze hardheid maakt het mogelijk om een braam aan te zetten en garandeert tevens dat deze lange tijd behouden blijft!

 

De Lie-Nielsen 212, populair onder vliegerbouwers voor het op dikte brengen van bamboe, is te gebruiken voor vele toepassingen en maakt het mogelijk om vele oppervlakken vlak en glad te krijgen. De schaaf is van brons en heeft een kersenhouten knop.

Schraapschaven

Schraapschaven zijn perfect voor die houtsoorten die moeilijk met een handschaaf te bewerken zijn. Een schraapschaaf is veel comfortabeler dan een handstaal, waarbij de body van de schraapschaaf bovendien een grote hulp is bij het vlak houden van het te bewerken hout. Ondanks dat kunnen schraapschaven, zeker voor degenen die ze voor het eerst gebruiken, lastig in de omgang zijn. Daarom wordt het aanbevolen, zeker voor de beginnende schraapschaver, om geen braam aan het schraapstaal te maken! Deze gereedschappen functioneren reeds zeer goed met een schraapstaal dat geslepen is als een schaafbeitel! Hoewel een geschaafd oppervlak altijd de voorkeur verdient boven een dat geschraapt is, blijven er van die momenten dat een schraapschaaf het beste gereedschap voor de klus is!

Lees meer over Lie-Nielsen!

Bekijk de demonstratie video:

Bekijk de demonstratie video over het slijpen en onderhoud:

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.