Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool/ Luban bankschaaf #4

Lengte schaaf: 255 mm
Breedte schaaf: 62 mm

Schaafbreedte: 51 mm

Dikte schaafbeitel: 3,2 mm

 

Materiaal: gietstaal en kersenhout

Materiaal schaafbeitel: Tungsten gereedschapsstaal (T10)

Let op: verwachte levertijd zomer 2020!

Deze #4 schaaf is de meest gebruikte schaaf voor vlakken, in Engels ‘smoothing’ genoemd. De Peaktool schaaf is voorzien van het Bedrock systeem, waarmee je de schaafopening, de afstand van de snijrand van de beitel  tot de daarvoor gelegen rand van de schaafopening, kunt verkleinen of vergroten voor fijn of wat grover werk.

Dit is alweer een kopie van het alom bekende Stanley model, maar wat voor één!

Let op: verwachte levertijd zomer 2020!

De schaaf is aan de onderzijde en beide zijkanten niet alleen vlak en haaks, maar bovendien glad gepolijst en voorzien van een dikke beitel en keerbeitel met perfecte uitgefreesde drukrand. De dikte van de beitel in de originele uitvoering geeft u de gelegenheid om deze eventueel uit te wisselen voor een Lie Nielsen #4 schaafbeitel.

De handgreep en knop zijn uitgevoerd in het steeds meer gewaardeerde Bubinga, een prettig hanteerbare houtsoort met klassieke uitstraling.

Deze schaaf met een gewicht van ongeveer 2,2 kg brengt u terug naar de tijd dat men nog wist wat een goede schaaf voor een ambachtsman betekende.

Er zijn vele soorten schaven, maar ook vele kwaliteiten. De Peaktool schaaf is ontwikkelt met het oog op de schaven van bekende merken, waardoor rekening gehouden is met de min- en pluspunten van die schaven. Hiermee is een schaaf ontstaan uit kwaliteitsstaal dat nauwkeurig bewerkt is en dat dan ook alleen fine-tuning nodig heeft. Vrijwel alle schaven hebben dat nodig, maar bij mindere kwaliteitschaven is veel meer werk noodzakelijk. Conclusie: een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

De lederen producten komen bijvoorbeeld uit Frankrijk en de Peaktool bankschroeven komen uit dezelfde Chinese fabriek als andere A-merken. Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Nico Oosthoek op 16-10-2019 uit

Ik heb deze schaaf nu een maand in gebruik en ik kan niet anders zeggen dan een fantastische schaaf.
Alles vlak en haaks, even de beitel gewet en hij was klaar voor gebruik. Een aanrader.
Miste alleen net de aanbieding van de olie.

Baptist op 17-10-2019 uit Arnhem

Dank voor de review! We sturen u een fles Camellia olie toe vanwege onze actiemaand!Adrian Roland Holstschool op 14-09-2019 uit Bergen

De schaven zijn in goede orde aangekomen bij onze school. Ze zien er prachtig uit en voor de leerlingen leek het wel alsof ze een cadeau kregen. Ze zijn er zo blij mee en zuinig op dat ze de schaven ook niet gewoon in de kast wilde zetten, in plaats daarvan gaan ze aan het einde van de les weer terug in hun doosjes en dan pas in de kast.

Verder is de kwaliteit dusdanig hoog, dat ze direct uit de door klaar zijn voor gebruik en dat is heel prettig.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.