Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool 'Basic' low angle jack schaaf #62

  • Artikelnummer: 32466
  • Prijs per stuk:
  • € 123,00 incl. BTW
    € 101,65 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Lengte zool: 352 mm
Breedte zool: 62 mm

Breedte schaafbeitel: 50 mm
Lengte schaafbeitel: 119 mm
Dikte schaafbeitel: 5 mm

Materiaal body: gietstaal
Materiaal schaafbeitel: O1 staal
Materiaal knoppen: hout

Let op! De 'Basic' schaafbeitel past niet op de Peaktool #62, deze zijn dus niet uitwisselbaar.

De Peaktool Basic #62 low angle jack schaaf is gebaseerd op de Stanley 62.  Deze Peaktool 'Basic' schaaf is een grover afgewerkte schaaf (esthetisch) binnen ons Peaktool assortiment. De nummer 62 schaaf is oorspronkelijk ontworpen voor het schaven van kopse kanten, maar kan ook gebruikt worden voor andere werkzaamheden en in combinatie met een shooting board.

De low angle jack heeft een verstelbare mondopening. Door deze verstelbare mondopening is de #62 niet alleen te gebruiken voor flinterdun schaven, maar ook voor het grovere werk. De stevige 5 mm dikke beitel van de low angle jack kan ook het zwaardere werk moeiteloos aan. De beitel is gemaakt van O1 staal.

De schaafbeitel van de #62 is geslepen onder een hoek van 25° en hij ligt op een bed van 12°. Samen creëren zij een scherpe snijhoek van 37° waarmee de low angle jack moeiteloos, en zonder splinteren, materiaal van kopshout kan wegsnijden. De beitel is niet gebruiksklaar. Wij raden u aan om de beitel vóór het eerste gebruik te slijpen en wetten. Begin met een diamantsteen of slijpsteen korrel 400 voor het grove werk. Volg met een wetsteen korrel 1000 en eindig met een korrel 4000. Houd de schaafbeitel te allen tijde vlijmscherp voor het beste schaafresultaat.

Zet de dekbeitel vast met een grove messing draaiknop. Gebruik de grotere tweede messing knop die achter de beitel zit om de schaafdiepte in te stellen. De opening van de mond is aan te passen door de houten knop van de schaaf los te draaien en de stalen hendel naar links of rechts te bewegen.

Tip: bestel een tweede schaafbeitel en geef deze een andere hoek dan de meegeleverde schaafbeitel!

Let op! De 'Basic' schaafbeitel past niet op de Peaktool #62, deze zijn dus niet uitwisselbaar.

Peaktool ´Basic´
De ‘Basic’ serie is onderdeel van ons reguliere huismerk Peaktool. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

Peaktool Basic is een voordeligere variant van ons Peaktool merk. De schaven uit de Basic lijn komen uit India, terwijl de schaven uit de reguliere Peaktool serie Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. De Basic lijn heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding en is daarom zeer geschikt voor o.a. startende houtbewerkers, studenten en hobbyisten.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.