Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool 'Basic' schavenset: bankschaaf, low angle jack en blokschaaf

 • Artikelnummer: 32824
 • Prijs per stuk: € 257,00 incl. BTW
 • Aanbieding prijs per stuk:
 • € 229,00 incl. BTW
  € 189,26 excl. BTW
 • Aanbieding tot: 30 september 2019
 • Verzendkosten € 4,90
 • Aantal:
 • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
 • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inclusief:
- Peaktool 'Basic' bankschaaf #4
- Peaktool 'Basic' low angle blokschaaf #60 1/2
- Peaktool 'Basic' low angle jack #62

Deze zorgvuldig samengestelde set bevat enkele schaven die worden aangeraden voor houtbewerkers. Met deze variatie aan schaven is een groot deel van de klussen op te pakken. Controleer voor gebruik altijd de schaaf op vlakheid, of dit voor u voldoende is, en wet de schaafbeitel de eerste keer om deze voldoende scherp te krijgen. 

Peaktool ´Basic´ bankschaaf #4
De #4 schaaf is een bankschaaf uit de 'Basic' lijn van ons huismerk Peaktool. Deze Peaktool 'Basic' schaaf is een grover afgewerkte schaaf (esthetisch) binnen het Peaktool assortiment met een gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

Deze 'Basic' #4 heeft een beitel van 2,7 mm dik, en wordt verstevigd met een keerbeitel van 3,1 mm dik. De schaafbeitel is gemaakt van O1 staal en gehard tot 63 HRC, wat betekent dat het staal zeer hard is en niet snel slijt.

De schaafbeitel van de #4 is geslepen onder een hoek van 25° en hij ligt op een kikker van 45°. Samen creëren zij een snijhoek van 70°. De schaafbeitel is voorzien van een tweede vouw. De beitel is echter niet gebruiksklaar. Wij raden u aan om de beitel vóór het eerste gebruik te slijpen en wetten. Begin met een korrel 400 voor het grove werk. Volg met een korrel 1000 en eindig met een korrel 4000. Houd de schaafbeitel te allen tijde vlijmscherp voor het beste schaafresultaat.

Zet de dekbeitel vast met een grove messing draaiknop. Gebruik de grotere tweede messing stelmoer die achter de beitel zit om de schaafdiepte in te stellen. De richthefboom die onder de beitel uitsteekt, helpt u om de beitel ook horizontaal fijn af te stellen.

Lengte zool: 245 mm
Breedte zool: 62 mm

Breedte schaafbeitel: 50 mm
Lengte schaafbeitel: 185 mm
Dikte schaafbeitel: 2,7 mm
Hardheid: Rockwell 63

Materiaal body: gietstaal
Materiaal schaafbeitel: O1 staal
Materiaal knoppen: hout

Peaktool 'Basic' low angle blokschaaf #60 1/2
Dit kleine low-angle 'Basic' blokschaafje is ideaal voor het kleine werk. Denk dan aan kantjes breken, randjes uitvlakken, iets in het werk precies passend maken, kopse kanten schaven in klein werk enzovoort. Deze schaaf heeft een schaafbeitel geslepen in een hoek van 25⁰ welke op een bed ligt met een hoek van 13⁰. Daarmee schaaft u in een hoek van 38⁰. De schaafbeitel is 35 mm breed en 2,9 mm dik en is gemaakt van gehard staal tot Rockwell 60-62.

Lengte schaaf: 155 mm
Breedte schaaf: 45 mm
Schaafbreedte: 35 mm
Dikte schaafbeitel: 2,9 mm
Hoek schaafbeitel op bed: 13º

Materiaal: gietstaal
Materiaal schaafbeitel: gehard staal, Rockwell 60-62

Peaktool ´Basic´ low angle jack schaaf #62
De Peaktool Basic #62 low angle jack schaaf is gebaseerd op de Stanley 62. De nummer 62 schaaf is oorspronkelijk ontworpen voor het schaven van kopse kanten, maar kan ook gebruikt worden voor andere werkzaamheden en in combinatie met een shooting board.

De low angle jack heeft een verstelbare mondopening. Door deze verstelbare mondopening is de #62 niet alleen te gebruiken voor flinterdun schaven, maar ook voor het grovere werk. De stevige 5 mm dikke beitel van de low angle jack kan ook het zwaardere werk moeiteloos aan. De beitel is gemaakt van O1 staal en gehard tot 63 HRC, wat betekent dat het staal zeer hard is en niet snel slijt. 

De schaafbeitel van de #62 is geslepen onder een hoek van 25° en hij ligt op een bed van 12°. Samen creëren zij een scherpe snijhoek van 37° waarmee de low angle jack moeiteloos, en zonder splinteren, materiaal van kops hout kan wegsnijden. De beitel is echter niet gebruiksklaar. Wij raden u aan om de beitel vóór het eerste gebruik te slijpen en wetten. Begin met een korrel 400 voor het grove werk. Volg met een korrel 1000 en eindig met een korrel 4000. Houd de schaafbeitel te allen tijde vlijmscherp voor het beste schaafresultaat.

Lengte zool: 352 mm
Breedte zool: 62 mm

Breedte schaafbeitel: 50 mm
Lengte schaafbeitel: 119 mm
Dikte schaafbeitel: 5 mm
Hardheid: Rockwell 63

Materiaal body: gietstaal
Materiaal schaafbeitel: O1 staal
Materiaal knoppen: hout

Peaktool ´Basic´
De ‘Basic’ serie is onderdeel van ons reguliere huismerk Peaktool. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

Peaktool Basic is een voordeligere variant van ons Peaktool merk. De schaven uit de Basic lijn komen uit India, terwijl de schaven uit de reguliere Peaktool serie Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. De Basic lijn heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding en is daarom zeer geschikt voor o.a. startende houtbewerkers, studenten en hobbyisten.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.