Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool low-angle blokschaaf 165 mm

Lengte schaaf: 162 mm
Breedte schaaf: 44 mm

Schaafbreedte: 35 mm

Dikte schaafbeitel: 3,2 mm, 10-slots

Hoek schaafbeitel op bed: 13º

 

Materiaal: gietstaal en messing

Materiaal schaafbeitel: tungsten gereedschapsstaal (T10)

Dit kleine blokschaafje is ideaal voor het kleine werk. En dan kun je denken aan kantjes breken, randjes uitvlakken, iets in het werk precies passend maken, kopse kanten schaven in klein werk, enzovoort.

Het mooie van het schaafje is dat je ze eenvoudig bij je kunt dragen. Hier zijn lederen holsters voor.

Deze schaaf is wat in het engels een 'low angle' blokschaaf wordt genoemd. De schaafbeitel is geslepen in een hoek van 25⁰ welke op een bed ligt met een hoek van 13⁰. Daarmee schaaf je in een hoek van 38⁰. De schaafbeitel is 35 mm breed en 3 mm dik en is gemaakt van gereedschapsstaal.

Bovendien heeft dit schaafje een verstelbare schaafopening, waardoor dit schaafje geschikt is voor lastige houtsoorten zoals bijvoorbeeld mahonie en genoest esdoorn.

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreek importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Martijn Boom op 28-06-2017 uit Gilze

Prachtig blokschaafje. Werkt nu goed nadat ik er het nodige werk in moest stoppen. De zool was niet vlak, de beitel evenmin en moest daarnaast nog goed geslepen worden. Maar nu werkt hij perfect!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.