Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool low-angle blokschaaf 165 mm

Lengte schaaf: 162 mm
Breedte schaaf: 44 mm

Schaafbreedte: 35 mm

Dikte schaafbeitel: 3,2 mm, 10-slots

Hoek schaafbeitel op bed: 13º

 

Materiaal: gietstaal en messing

Materiaal schaafbeitel: tungsten gereedschapsstaal (T10)

Verwachte levertijd zomer 2020.

Dit kleine blokschaafje is ideaal voor het kleine werk. En dan kun je denken aan kantjes breken, randjes uitvlakken, iets in het werk precies passend maken, kopse kanten schaven in klein werk, enzovoort.

Het mooie van het schaafje is dat je ze eenvoudig bij je kunt dragen. Hier zijn lederen holsters voor.

Deze schaaf is wat in het engels een 'low angle' blokschaaf wordt genoemd. De schaafbeitel is geslepen in een hoek van 25⁰ welke op een bed ligt met een hoek van 13⁰. Daarmee schaaf je in een hoek van 38⁰. De schaafbeitel is 35 mm breed en 3 mm dik en is gemaakt van gereedschapsstaal.

Bovendien heeft dit schaafje een verstelbare schaafopening, waardoor dit schaafje geschikt is voor lastige houtsoorten zoals bijvoorbeeld mahonie en genoest esdoorn.

Bovendien is deze schaaf in een aantal gevallen de schaaf voor kopshout. Zoals David Charlesworth op zijn DVD over schaven aangeeft kun je met een langere schaaf pas goed zien dat je de schaaf in de juiste stand hebt staan en dat je deze strak over de kopse kant kunt verplaatsen. Dit doe je door niet de schaaf, maar je lichaamsgewicht naar voren te verplaatsen.

Eigenlijk zou de #5 de favoriet kunnen zijn voor de leerling en volleerde meubelmaker, een prachtige aanwinst met zijn stoere lengte en eveneens klassiek Bubbinga houten greep en knop.

Er zijn vele soorten schaven, maar ook vele kwaliteiten. De Peaktool schaaf is ontwikkelt met het oog op de schaven van bekende merken, waardoor rekening gehouden is met de min- en pluspunten van die schaven. Hiermee is een schaaf ontstaan uit kwaliteitsstaal dat nauwkeurig bewerkt is en dat dan ook alleen fine-tuning nodig heeft. Vrijwel alle schaven hebben dat nodig, maar bij mindere kwaliteitschaven is veel meer werk noodzakelijk. Conclusie: een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

De lederen producten komen bijvoorbeeld uit Frankrijk en de Peaktool bankschroeven komen uit dezelfde Chinese fabriek als andere A-merken. Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

MD op 05-07-2018 uit Amsterdam

Well I just got mine. Mine was very accurately machined. Out of the box it works. I was impressed. Though to achieve it's full potential sharpen the blade.
Feels good in hand, easy to adjust, works as good as more expensive brands. Thick blade. After sharpening session simply perfect.

Last batch of Luban/Peaktool is even better than already good earlier models from Peaktool.

My Nr.4 also came out of the box in better state than my older Nr. 5 1/2. Though 5 1/2 is great after small effort.

Also they have changed wood as well. Looks like LN now. Peaktool/Luban just became even better.

I wish they have included bearing in side to side adjustment of a bench planes like they have done for Woodriver labeled products from same factory.

Martijn Boom op 28-06-2017 uit Gilze

Prachtig blokschaafje. Werkt nu goed nadat ik er het nodige werk in moest stoppen. De zool was niet vlak, de beitel evenmin en moest daarnaast nog goed geslepen worden. Maar nu werkt hij perfect!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.