Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool/ Luban rijschaaf #7

  • Artikelnummer: 26941
  • Prijs per stuk:
  • € 208,00 incl. BTW
    € 171,90 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Lengte schaaf: 560 mm
Breedte schaaf: 72 mm

Schaafbreedte: 60 mm

Dikte schaafbeitel: 3,2 mm

 

Materiaal: gietstaal en Bubinga hout

Materiaal schaafbeitel: tungsten gereedschapsstaal (T10)

Wie de DVD van Rob Cosman 'Rough to Ready' bekijkt en ziet hoe op grandioze wijze met de hand, ruw hout op de juiste dikte en mooi vlak geschaafd kan worden, wil gewoon maar één ding: een lange schaaf. Zoals deze 56 cm lange rijschaaf van Peaktool #7!

Net als de kleinere Peaktool schaven is dit ook weer een perfect geslepen schaaf met Bedrock systeem en een dikke schaafbeitel, waarmee u vlot maar ook verfijnd werk kan afleveren.

Door de lengte hobbelt deze schaaf niet mee met de onregelmatigheden van het hout, zoals de kortere modellen doen maar nivelleert hij ruw tot vlak. Ook te gebruiken als schaaf voor de 'shooting board'.

Een schaaf voor de langere panelen. Eén die plezier geeft om mee te werken, omdat je je daarmee al schavend werkelijk ambachtsman of -vrouw voelt.

Er zijn vele soorten schaven, maar ook vele kwaliteiten. De Peaktool schaaf is ontwikkeld met het oog op de schaven van bekende merken, waardoor rekening gehouden is met de min- en pluspunten van die schaven. Hiermee is een schaaf ontstaan uit kwaliteitsstaal dat nauwkeurig bewerkt is en dat dan ook alleen fine-tuning nodig heeft. Vrijwel alle schaven hebben dat nodig, maar bij mindere kwaliteitschaven is veel meer werk noodzakelijk. Conclusie: een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Bovendien is deze schaaf in een aantal gevallen dé schaaf voor kopshout. Zoals David Charlesworth op zijn DVD over schaven aangeeft kun je met een langere schaaf pas goed zien dat je de schaaf in de juiste stand hebt staan en dat je deze strak over de kopse kant kunt verplaatsen. Dit doe je door niet de schaaf, maar je lichaamsgewicht naar voren te verplaatsen.

Eigenlijk is de #5 de favoriet voor de leerling een volleerde meubelmaker, een prachtige aanwinst met zijn stoere lengte en eveneens klassieke Bubbinga houten greep en knop.

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

De lederen producten komen bijvoorbeeld uit Frankrijk en de Peaktool bankschroeven komen uit dezelfde Chinese fabriek als andere A-merken. Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.