Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool schavenset: bankschaaf, low angle jack en blokschaaf

Verwachte levertijd eind december 2020/ begin januari 2021

Inclusief:
- Peaktool bankschaaf #4
- Peaktool low angle blokschaaf #102
- Peaktool low angle jack #62

Deze zorgvuldig samengestelde set bevat enkele schaven die worden aangeraden voor startende houtbewerkers. Met deze variatie aan schaven is een groot deel van de klussen op te pakken.

Peaktool bankschaaf #4
Deze #4 schaaf is de meest gebruikte schaaf voor vlakken, in Engels ‘smoothing’ genoemd. De Peaktool schaaf is voorzien van het Bedrock systeem, waarmee je de schaafopening, de afstand van de snijrand van de beitel tot de daarvoor gelegen rand van de schaafopening, kunt verkleinen of vergroten voor fijn of wat grover werk.

Lengte schaaf: 255 mm
Breedte schaaf: 62 mm
Schaafbreedte: 51 mm
Dikte schaafbeitel: 3,2 mm

Materiaal: gietstaal en kersenhout
Materiaal schaafbeitel: A2 Tungsten gereedschapsstaal (T10)

Peaktool low angle blokschaaf
Dit kleine bronzen blokschaafje is ideaal voor het kleine werk, zoals het bewerken van kopse kanten. Het handzame schaafje is door zijn formaat gemakkelijk mee te nemen. Deze 'low angle' blokschaaf heeft een schaafbeitel met een hoek van 25⁰ en ligt op een bed met een hoek van 13⁰. Daarmee schaaft u in een hoek van 38⁰.

Lengte schaaf: 136,5 mm
Breedte schaaf: 41 mm
Schaafbreedte: 32 mm
Hoek schaafbeitel: 25°
Hoek schaafbeitel op bed: 13º

Materiaal: brons
Materiaal schaafbeitel: A2 Tungsten gereedschapsstaal (T10)

Peaktool low angle jack schaaf #62
De low angle jack schaaf, gebaseerd op de Stanley 62, heeft een verstelbare beitelopening in de zool en een zware, 3 mm dikke schaafbeitel, die onder een hoek van slechts 25º is geslepen. Zeer geschikt voor zowel ruw als fijn werk. Deze schitterende schaaf is oorspronkelijk ontworpen voor het bewerken van kops hout, zoals het vlakken van slagershakblokken. De 'low angle jack plane' heeft een body van gietstaal, verfijnde instelwieltjes, een bubingahouten knop en een comfortabel handvat.

Lengte schaaf: 355 mm
Breedte schaaf: 62 mm
Schaafbreedte: 51 mm
Dikte schaafbeitel: 3,2 mm

Materiaal: Gietstaal en Bubinga
Materiaal schaafbeitel: A2 Tungsten gereedschapsstaal T10

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

De lederen producten komen bijvoorbeeld uit Frankrijk en de Peaktool bankschroeven komen uit dezelfde Chinese fabriek als andere A-merken. Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.