Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool spookschaaf rond brons kersenhout

  • Artikelnummer: 32361
  • Prijs per stuk:
  • € 48,00 incl. BTW
    € 39,67 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Lengte: 265 mm
Schaafbreedte: 50 mm
Dikte schaafbeitel: 3 mm
Hoek schaafbeitel:
25º

Materiaal: brons en kersenhout
Materiaal schaafbeitel: T10, Rockwell 59-63
Vorm zool: rond

Elegante Peaktool spookschaaf met een body en knoppen van brons met een ronde zool. De slanke handvatten zijn gemaakt van kersenhout. Een spookschaaf wordt veel gebruikt door meubelmakers, pijl- & bogenbouwers en is ook handig bij het maken en snijden van bijvoorbeeld een houten wandelstok.

Spookschaven waren vroeger vooral schaven voor wagenmakers. Met spookschaven, en in dit geval met deze ronde spookschaaf, werden bijvoorbeeld de binnenzijde van de wielen in vorm geschaafd. Tegenwoordig wordt de spookschaaf nog veel gebruikt door meubelmakers en bogenbouwers.

De schaafdiepte is instelbaar met behulp van twee stelschroeven. De schaafbeitel is geslepen onder een hoek van 25º. Wilt u deze slijpen dan kunt dit makkelijk doen met behulp van een beitelhouder.

Tip! Wij raden u aan om de beitel vóór het eerste gebruik te slijpen en wetten. Begin met een korrel 400 voor het grove werk. Volg met een korrel 1000 en eindig met een korrel 4000. Houd de schaafbeitel te allen tijde vlijmscherp voor het beste schaafresultaat.

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreek importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.