Peaktool schaven en meer!

Peaktool schaven en meer!
« Terug naar overzicht

Peaktool/ Luban voorloper #5

  • Artikelnummer: 25419
  • Prijs per stuk:
  • € 149,00 incl. BTW
    € 123,14 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Lengte schaaf: 350 mm
Breedte schaaf: 62 mm
Schaafbreedte: 51 mm
Dikte schaafbeitel: 3 mm

Materiaal: gietstaal en Bubinga hout
Materiaal schaafbeitel: A2 Tungsten gereedschapsstaal (T10)

Deze voorloper #5 schaaf, wordt onterecht vaak verdrongen door de #4. Want de Peaktool #5 heeft een zelfde uitvoering als de #4, maar dan langer. Daardoor is deze schaaf niet alleen geschikt voor het vlakken van wat langer hout, ze is bovendien de schaaf die al te gebruiken is in combinatie met een futselplank.

Bovendien is deze schaaf in een aantal gevallen de schaaf voor kopshout. Zoals David Charlesworth op zijn DVD over schaven aangeeft kun je met een langere schaaf pas goed zien dat je de schaaf in de juiste stand hebt staan en dat je deze strak over de kopse kant kunt verplaatsen. Dit doe je door niet de schaaf, maar je lichaamsgewicht naar voren te verplaatsen.

Eigenlijk zou de #5 de favoriet kunnen zijn voor de leerling en volleerde meubelmaker, een prachtige aanwinst met zijn stoere lengte en eveneens klassiek houten greep en knop.

Er zijn vele soorten schaven, maar ook vele kwaliteiten. De Peaktool schaaf is ontwikkelt met het oog op de schaven van bekende merken, waardoor rekening gehouden is met de min- en pluspunten van die schaven. Hiermee is een schaaf ontstaan uit kwaliteitsstaal dat nauwkeurig bewerkt is en dat dan ook alleen fine-tuning nodig heeft. Vrijwel alle schaven hebben dat nodig, maar bij mindere kwaliteitschaven is veel meer werk ;noodzakelijk. Conclusie: een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

De lederen producten komen bijvoorbeeld uit Frankrijk en de Peaktool bankschroeven komen uit dezelfde Chinese fabriek als andere A-merken. Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Hans Koot op 04-12-2014 uit Heelsum

Zeer goede schaaf, vergelijkbaar met Lie Nielsen, iets mindere afwerking. Beitel makkelijk te slijpen. Klasse beter dan Stanley, Record e.d.

Jan Barten op 01-06-2012 uit 's-Heer Arendskerke

Fijne schaaf, alleen de vork voor de verstelling van de beitel (bij de stelschroef) is bij mijn exemplaar van brons en is afgebroken.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.