Schraapstalen en aanzetstalen

Schraapstalen en aanzetstalen
« Terug naar overzicht

Lie-Nielsen gooseneck vierdelige handschraperset

  • Artikelnummer: 15165
  • Prijs per set:
  • € 50,90 incl. BTW
    € 42,07 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 1-HSET-GN


Set van vier gooseneck schrapers in twee verschillende diktes

Diktes: 0,5 en 0,8 mm

Deze vierdelige handschraperset bestaat uit twee schrapers met een bladdikte van 0,5 mm en twee schrapers met een bladdikte van 0,8 mm. Gooseneck schrapers gebruikt u op een oppervlakte met rondingen. 

Het dunne blad is door zijn flexibiliteit perfect voor het schrapen van korte, moeilijke oppervlakken. Het dikke blad schraapt grover en is ideaal voor grotere oppervlakken.

Bekijk hier de productbijlage met informatie over het scherpen van schraapstalen.

 

Lie-Nielsen handschrapers

De Lie-Nielsen handschrapers zijn gemaakt van hoge kwaliteit Zweeds staal, gehard tot Rockwell 49-51. Een braam zal hierdoor lange tijd geschikt voor gebruik blijven.

 

Vóór dat u de schraper gebruikt, is het aan te raden, maar niet noodzakelijk, om een braam te maken op de zijden. Bevestig het blad in een werkbankklem en zet met een aanzetstaal aan alle zijden een braam zodat de schraper vier snijkanten heeft. Wanneer u de schraper gaat slijpen, zorgt u ervoor dat de oude braam weg is en gebruikt u een steen of vijl om de schraper weer perfect recht te krijgen. Hierna kunt u de schraper bramen zoals hierboven beschreven. Wanneer u klaar bent: maak de schraper schoon met papier en olie en leg deze daarna gewikkeld in papier weg.

 

Een schraper kan oppervlakten afwerken, die onmogelijk zijn voor schaven. Maar wanneer u teveel op één stuk werkt, verliest u de controle over de vlakheid van het gehele oppervlak. Een schraapschaaf is een goede combinatie met handschrapers: bewerk de moeilijke oppervlakten met een handschraper tot u tevreden bent en gebruik daarna een schraapschaaf om de vlakheid te waarborgen.

 

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.