Veritas schaven

Veritas schaven
« Terug naar overzicht

Veritas 'shooting plane' schaaf PM-V11 rechtshandig 408 mm

Fabrikantnummer: 05P54.71

Breedte schaafbeitel: 57 mm
Lengte: 408 mm
Breedte: 54 mm

Hoek schaafbeitel: 25º
Hoek bed: 12º

Materiaal: Ductile
Materiaal beitel: PM-V11, gehard tot Rockwell 61-63
Materiaal handvat: Esdoorn (voorheen Bubinga)

Gewicht: 3.5 kg

Veritas 'shooting plane' schaaf (rechtshandig). Speciaal voor het schaven van kopshout.

De massa van de schaaf, in combinatie met de lange basis en een laag zwaartepunt zorgen voor stabiliteit en efficiëntie. Met zijn 3,5 kg en 40 cm lengte is dit een substantiële schaaf, u zult zijn autoriteit tijdens het schaven waarderen.

De body is van ontstresst gietijzer met een zool en schaafoppervlak welke machinevlak zijn en haaks op elkaar staan. Het 54 mm brede 'running surface' is geschikt voor het klassieke Stanley #52 'chute board'. De drie sets van schroeven kunnen compenseren voor lichte oneffenheden in een houten 'shooting board'. Hiermee verstel je de schaafbeitel haaks op het werkstuk.

Door de messing 'locking' knop losser te draaien kunt u de opening van de schaafbeitel in stellen. Een stopschroef houdt deze instelling vast en zorgt ervoor dat de schaafbeitel niet met de 'moveable toe' in contact komt. Het handvat aan de achterkant kunt u ook instellen naar wens, zo kunt u in elke hoek comfortable schaven.

Een 'bevel-up' schaaf, deze heeft een bed met een helling van 20° om de snijweerstand te verminderen en voor een schone snede aan de kopse kant van uw werkstuk. Gecombineerd met het bed onder een hoek van 12º en de schaafbeitel onder een hoek van 25º, levert dit een efficiënte scherpe hoek van 35º.

Inclusief schaafbeitel van PM-V11 gereedschapsstaal, welke het beste resultaat geeft onder een lage hoek. Dit zijn dezelfde 54 mm brede schaafbeitels als gebruikt worden in de andere 'bevel-up' schaven. Een 'Norris-style' mechanisme combineert de toevoer en aanpassing van de hoek voor een makkelijke en precieze afstelling van de beitel.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.