Diamantstenen

Diamantstenen
« Terug naar overzicht

DMT diamantsteen 203 x 76 mm medium extra fijn 4000 mesh

Vorm: rechthoekig
Afmetingen: 203 x 76 x 10 mm
Korrel: 4000 mesh/medium extra fijn

Diasharp® ononderbroken gediamanteerde staalplaat. Deze vlakke DMT diamantsteen is geschikt voor het slijpen van vele snijgereedschappen en zorgt voor een fijn resultaat.

De DMT diamantslijpstenen hebben rubberen anti-slip voetjes. De steen zal niet breken, chippen of splijten. Ook zal de steen niet hol worden en er ontstaan geen groeven.

De slijpstenen worden gemaakt van het hardste materiaal, dit is een van de meest efficiënte slijpmiddelen. Verkrijgbaar in een uniek ononderbroken en continu oppervlak. Met een lichte druk produceer je met een paar slagen al een scherpe rand.

Een ander voordeel van de stenen wordt veroorzaakt door de vorm van het diamant. De diamantkorrels zijn monokristallen. Dit houdt in dat ze 'simpel' van vorm zijn; met veel kleine hoekjes waardoor de korrels er ronder uitzien. Bij kwalitatief mindere diamantstenen zijn de diamantkorrels heel puntig. Het voordeel van de DMT steen is dat elk diamantkorreltje dezelfde uitwerking heeft op het snijgereedschap en overal evenveel (of beter gezegd weinig) slijt.

Door het grote oppervlak is de steen uitermate geschikt voor groter gereedschap. Door het vlakke oppervlak (zonder kuiltjes) is deze steen zeer geschikt om smalle beitels mee te slijpen.

Gebruik water voor smering. Gebruik hier geen olie, middelen met parfum of andere smeersels voor.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.