Gebonden stenen

Gebonden stenen
« Terug naar overzicht

Ohishi Toishi Japanse slijpsteen 205x80x35 mm korrel 220

  • Artikelnummer: 12570
  • Prijs per stuk:
  • € 41,25 incl. BTW
    € 34,09 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Vorm: rechthoekig
Afmetingen: 205x80x35mm
Korrel: 220

Japanse slijpsteen van Ohishi Toishi met korrel 220.

Deze slijpsteen is 80 mm breed, dit is zeer bruikbaar bij het slijpen van brede schaafbeitels en messen. Slijpen gaat snel door de dichtheid en de hardheid van de Ohishi Toishi stenen. De meeste van de stenen hoeven van te voren niet natgemaakt te worden (uitgezonderd van korrel 220 en 800). Een klein beetje water is genoeg voor een goede werking van de stenen met een 1000+ korrel. Korrel 1000 zorgt voor een mooie ‘secondary bevel’ en korrel 10.000 levert een mooie glanzende afwerking.

Deze Japanse wetstenen van Ohishi Toishi worden steeds populairder onder de toonaangevende houtbewerkers. Lie Nielsen Toolworks beschrijft deze stenen als: “De beste wetstenen die wij gevonden hebben. Omdat deze stenen snel slijpen en hard genoeg zijn zodat een klein beetje water al genoeg is om het werk goed te doen.”

Let op! Leg de steen niet in het water. Dit om te voorkomen dat de steen broos wordt. Voor gebruik besprenkelen met water is voldoende. Maak de steen na gebruik weer schoon en droog.

Korrelgrootte (Grit)
De korrelgrootte van Japanse slijpstenen wordt uitgedrukt in een getal. Hoe hoger het getal, hoe fijner de slijpkorrel en hoe scherper het resultaat.

Met welke steen u begint is afhankelijk van de tijd die u hebt en de staat van het snijdende gereedschap. Als het gereedschap echt bot is of beschadigingen heeft dan kan begonnen worden met een zeer grove steen (220-600) of grijp dan terug naar een diamantsteen of natslijpmachine, vervolgens kan er telkens een stap hoger gegaan worden.

Bij een minder bot stuk gereedschap kan gestart worden met bijvoorbeeld een 1000 grit steen. In alle gevallen wordt aangeraden te eindigen met een afwerking van ca. 6.000-10.000. Dit is bedoeld om het gereedschap scheermesscherp te krijgen.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.