Gebonden stenen

Gebonden stenen
« Terug naar overzicht

Shapton Japanse glas wetsteen keramisch korrel 6000

  • Artikelnummer: 30232
  • Prijs per stuk:
  • € 71,85 incl. BTW
    € 59,38 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Korrel: 6000
Slijpmiddel:
keramiek (aluminiumoxide)
Vorm:
rechthoekig
Afmetingen: 210x70x10mm
Toepassing: wetten van snijgereedschappen

Shapton is een Japanse fabrikant van hoge kwaliteit Japanse slijp- en wetstenen. De "HR glass stone" serie bestaat uit dunne keramische wetstenen op een basis van gehard glas. De stenen hebben een mooi groot formaat en behoeven niet ondergedompeld te worden in water (wel besprenkelen met water voor en tijdens het gebruik!).

De basis van glas dient ervoor om de steen tot de laatste millimeter te kunnen gebruiken; bij reguliere slijpstenen is de kans op breuk groter wanneer ze zijn afgesleten tot een paar millimeter, deze Shapton stenen kunnen volledig "opgeslepen" worden.

Korrelgrootte (Grit)

De korrelgrootte van Japanse slijpstenen wordt uitgedrukt in een getal. Hoe hoger het getal, hoe fijner de slijpkorrel en hoe scherper het resultaat.

Met welke steen u begint is afhankelijk van de tijd die u hebt en de staat van het snijdende gereedschap. Als het gereedschap echt bot is of beschadigingen heeft dan kan begonnen worden met een zeer grove steen (200-600) of grijp dan terug naar een diamantsteen of natslijpmachine, vervolgens kan er telkens een stap hoger gegaan worden.

Bij een minder bot stuk gereedschap kan gestart worden met bijvoorbeeld een 1000 grit steen. In alle gevallen wordt aangeraden te eindigen met een afwerking van ca. 6.000-10.000. Dit is bedoeld om het gereedschap scheermesscherp te krijgen. Wil je tot het uiterste gaan (zoals een Samurai zwaard) dan is er zelfs een steen met korrel 30.000!

Steen vlakken
Een wetsteen, van welke korrel of welk merk dan ook, dient na verloop van tijd gevlakt te worden wanneer deze niet vlak genoeg meer is. De beste manier is op een polijstplaat omdat deze gecontroleerd vlak is. Het kan ook op een andere diamantsteen of met watervast schuurpapier (korrel afhankelijk van de korrel van de steen) dat u op een glasplaat of een vlak stuk mdf bevestigd.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.